När du flyttar ut

Här hittar du information om besiktning, återlämnade av nycklar och annat som är viktigt att tänka på när du flyttar från din studentbostad.

Besiktning och Städning

I samband med att du säger upp din lägenhet ska du även boka tid för besiktning. Före besiktningen ska du städa lägenheten noggrant. Här nedan hittar du en checklista och andra tips inför utflyttning. Tänk också på att städa ur eventuellt tillhörande förråd och garage, även om de inte har utnyttjats. Du som har del i lägenhet ska tillsammans med din rumskamrat städa ur de gemensamma utrymmena i lägenheten. Tänk att lägenheten ska lämnas i det skick som du själv vill finna den i. Om städningen inte blir godkänd kan du behöva ombesikta lägenheten.

Checklista

Använd dig alltid av checklistan när du flyttar städar. Då kan du på ett enkelt sätt checka att du inte missar något. Vilket minskar risken för ombesiktning.

Nedan kan du även se en film som går igenom hur man flyttstädar.

Se filmen på annat språk.

 

Möbler

Om du bor i en möblerad studentlägenhet ska alla möbler finnas i lägenheten, vara hela och ihopmonterade.

Nycklar

Alla nycklar och eventuella dubbletter ska lämnas in i Östersundshems Bobutik på Rådhusgatan 29. Hör av dig i god tid innan du flyttar om någon nyckel saknas.

Tips inför utflyttning:

  • Rengör, lufta och städa ur kyl och frys, även bakom.
  • Dra fram spis och städa bakom, inuti ugn och värmeskåp samt plåtar. Ugnar och plåtar åtgärdas lätt med klickskrapa och ugnsrengöring.
  • Köksfläkt ska rengöras in- och utvändigt, även fläktfilter samt frånluftsdon.
  • Rensa avlopp i kök, handfat och golvbrunn i badrummet.
  • Putsa samtliga fönster (oavsett väder). Glöm inte att rengöra både fönsterkarm och båge. Rengör samtliga sidor genom att dela på fönstren.

Kom även ihåg:

  • Se till att samtliga glödlampor och lysrör fungerar, glöm inte kyl, frys, fläkt och bänkbelysning.
  • Kontrollera att brandvarnaren fungerar (9 Volts batteri).
  • Alla proppar ska fungera (finns att köpa i vanlig livsmedelsaffär).
  • Små skador på väggar och tak med vita ytor går lätt att spackla igen. Blyertsstreck på väggar går att sudda bort med ett vanligt suddgummi.

Vänligen vänta medan ansökan skickas...

Sök ledigt

Felanmälan

Min bostad

Kundservice