Student

Välkommen som student till Östersund! Här hittar du information om bostadsgaranti, regler för uthyrning och vad som gäller vid in- och utflyttning.

Ska du flytta in?

Glöm inte att boka tid för inflyttning! För att kunna hämta nycklar till din studentbostad måste du ha bokat ditt besök i förväg. För tidsbokning kontakta Kundservice, telefon 063-14 04 00 eller mejla info@ostersundshem.se

Bostadsgaranti för studenter

I Östersund har vi bostadsgaranti för studenter. För att kunna leva upp till garantin är det viktigt att det är studenter som bor i studentlägenheterna och att man inte bor kvar efter avslutade studier. Vi kontrollerar varje termin att de som bor i våra studentlägenheter är inskrivna på Mittuniversitetet och aktivt bedriver studier där. Bostadsgarantin gäller om du är nyantagen till en utbildning och söker bostad senaste 10 augusti till höstterminen eller senaste 31 december till vårterminen. Mer information om bostadsgarantin.

Om du vill bo kvar i Östersund när du studerat klart är det är viktigt att du i god tid registrerar dig i vårt kösystem för vanliga lägenheter.

Sök studentbostad via studenttorget

studenttorget hittar du lediga studentbostäder. Om flera personer är intresserade av samma bostad är det den första personen som anmäler sitt intresse som blir erbjuden bostaden. En fördröjning i våra system gör tyvärr att bostaden inte försvinner från hemsidan direkt. Får du ett felmeddelande är det mest troligt någon annan som hunnit före med sin intresseanmälan.

Informationsfolder om våra studentbostäder.

Vår uthyrningspolicy för studenter hittar du här.

Flytta in och flytta ut

När du flyttar in och flyttar ut ur din studentlägenhet finns det en del saker du behöver tänka på. Information om inflyttning och utflyttning.

Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Kundservice, telefon 063-14 04 00 eller mejla info@ostersundshem.se

Vänligen vänta medan ansökan skickas...

Östersundshem

Vi omvandlar lokaler till attraktiva lägenheter

Det råder brist på lägenheter, för att snabbt möta en del av efterfrågan omvandlar vi lediga lokaler till lägenheter.

Läs mer

Östersundshem

Städ- och fixdag i våra områden

Tisdag 4 juni är alla våra medarbetare, från ekonomer, till vd, it-tekniker ute och jobbar i några av våra bostadsområd…

Läs mer

Sök ledigt

Sök ledigt

Felanmälan

Felanmälan

Min bostad

Min bostad

Kundservice

Kundservice