Viktig information om förändring av tv-tjänst

tvtjanst.jpg

Merparten av Östersundshems lägenheter har via antennuttag varit försedda med tv-tjänst från Sappa. Vi moderniserar nu våra tjänster vilket innebär att tv-tjänsten kommer att gå via bredbandsnätet istället och i och med detta byter vi leverantör till Telia. Brunflo blir det första området som berörs, för övriga hyresgäster sker förändringen 2024. Alla som berörs får ett brev från Telia med detaljerad information när det närmar sig.

Information till dig som bor i Brunflo

Från och med 1 oktober 2023 kommer Telias tv-tjänst Tv och streaming Bas att ingå i din hyra. Tv-tjänsten bygger på fiberteknik och har hög bildkvalitet samt stor flexibilitet. Du kan titta live och streama ditt tv-innehåll, både via tv-boxen och den kostnadsfria streamingappen Telia Play. Övriga fibertjänster, till exempel bredband, påverkas inte av denna förändring.

Behöver jag göra något?

Om du idag enbart tittar på tv via kabel-tv, ”två hål i väggen” och vill fortsätta titta utan kostnad så aktiverar du Tv och streaming Bas som är tillgänglig från den 25 september.

Om du använder Sappas kabel-tv i flera rum i bostaden ersätter du kabel-tv med streamingappen Telia Play. Den ger dig möjlighet att streama allt tv-innehåll i alla rum på din mobil, surfplatta eller dator helt utan extra kostnad.

Här kan du läsa Telias information om hur du aktiverar och kommer igång med den nya tv-tjänsten.

Information till dig som bor i våra övriga områden

Övriga områden kommer under februari 2024 att byta till Telias tv-tjänst. När det närmar sig kommer du att få ett brev från Telia med detaljerad information.

 

Här hittar du vanliga frågor som vi sammanställt tillsammans med Telia.

Tillbaka