Belysning skapar trivsel och trygghet

Belysning.jpg

Vi jobbar dagligen med underhåll av våra fastigheter och med att förbättra och utveckla våra områden. I detta arbete har vi alltid med oss viktiga värden som trivsel och trygghet.

Har vi en utomhusmiljö som upplevs otrygg är en av de mer effektiva åtgärderna att se över belysningen. I år har vi till ett exempel bytt ut äldre armaturer till nya LED-armaturer i garaget i kvarteret Solberg. Detta ger både en mer energisnål ljuskälla och en ljusare miljö i garaget, vilket bidrar till en tryggare känsla när du ska hämta eller lämna din bil. Under året har vi även bytt ut armaturer i många av våra fastigheter och dessa insatser blir märkbara nu när hösten faller på och kvällarna blir mörkare.

Samarbete kring yttre miljöer i utsatta områden

Vi har tillsammans med andra fastighetsägare, Polisen, Östersunds kommun och Nattvandrarna ingått i en nationell samarbetsform som kallas Effektiv samordning för trygghet (EST). I detta samarbete ingår bland annat att se över yttre miljöer och göra insatser i de områden som är mest utsatta. Nyligen genomförde vi en så kallad trygghetsvandring i Torvalla och under denna ringade vi in fem mörka platser. Nästa steg är att åtgärda belysning, att klippa buskage som växer tätt samt att sanera klotter för att skapa en tryggare och mer välkomnande utomhusmiljö.

Bor du i våra fastigheter kan du alltid höra av dig till vår kundservice om det är något i utemiljön som gör att du känner dig otrygg. Kontakta vår kundservice på 063-14 04 00 eller info@ostersundshem.se

Tillbaka