Störningar

Människor upplever störningar på olika sätt, en del blir störda av sådant andra inte bryr sig om. Det är viktigt att ta hänsyn till dina grannar, både när det gäller gemensamma utrymmen och sådant som hörs från din lägenhet.

Upplever du en störning, rekommenderar vi att du i första hand själv kontaktar din granne. Om grannen ändå inte upphör att störa och om det är en pågående störning som behöver hanteras direkt, exempelvis en högljudd fest, kontakta störningsjouren på 063-12 85 65. Är det inte akut eller återkommande, exempelvis att din grannes hund skäller mycket kan du under kontorstid kontakta kundservice, tel 063-14 04 00. Du kan även meddela oss genom att fylla i och skicka in en störningsrapport

Exempel på störningar kan vara:

  • Någon spelar musik på mycket hög volym.
  • Högljudda fester.
  • En hund skäller högt och länge.
  • Någon borrar, spikar eller bankar sent på kvällen efter kl 22.00.
  • Någon använder tvättmaskin nattetid.

Naturligtvis ska du och din familj kunna röra er normalt i lägenheten utan att vara rädda för att betraktas som störande. Nattetid bör du ta extra hänsyn så att grannarna inte blir störda.

Störningsjouren – vid akuta störningar

Är störningen kraftig ska du ringa PD Bevakning som har hand om vår störningsjour, telefon 063-12 85 65. Din anmälan behandlas till hundra procent anonymt, men du måste uppge ditt namn, adress och telefonnummer om störningsjouren skulle behöva mer information. Tala om vad som händer och vem som stör dig. En hyresgäst som återkommande stör sina grannar kan förlora rätten till lägenheten.

Efter din anmälan åker störningsjouren ut till det aktuella bostadsområdet och gör en bedömning av läget. Om det bedöms som störande, kontaktas den som stör personligen och Östersundshem underrättas.

Vi strävar ständigt efter att öka trivseln för våra boende. Störningsjouren är en trygghet för dig som bor hos oss. Vi behandlar alla störningar enligt gällande lagstiftning. 

Vänligen vänta medan ansökan skickas...

Sök ledigt

Sök ledigt

Felanmälan

Felanmälan

Min bostad

Min bostad

Kundservice

Kundservice