Värme i bostaden

I alla våra bostäder ingår värme. Värmen regleras automatisk av temperaturgivare.

Automatisk värmereglering 

Vi har som mål att inomhustemperaturen alltid ska hålla ca 20-21 grader i våra fastigheter. Väder och andra faktorer kan dock göra att temperaturen varierar. I början av vintern är det många hyresgäster som har funderingar kring värme och element.

Värmeregleringen i lägenheterna sköts via temperaturgivare som sitter utanpå husen. Det betyder att om det är kallt ute så ökar värmen automatiskt inne, förutsatt att inomhustemperaturen inte redan ligger runt 20-21 grader. Är värmen i lägenheten redan på rätt nivå går elementen inte igång innan temperaturen sjunkit, vilket innebär att det under kortare perioder kan vara kallare i din lägenhet innan elementen kommit ikapp. 

Kallt i lägenheten

Vid omslag från kallare till varmare väder kan man ofta uppleva att det är kallt inomhus, trots att temperaturen i själva verket ligger ganska still. Du kan även uppleva att temperaturen i lägenheten blir kallare under natten – det beror inte på att temperaturen i värmesystemet sänks, däremot kan lampor, datorer och andra elektriska saker som stängts av göra att temperaturen sänks något.

Hur mäter jag temperaturen i lägenheten?

Mät gärna temperaturen själv innan du gör en felanmälan till oss. Det är viktigt att du mäter temperaturen på rätt sätt. Placeras termometern mot en yttervägg eller exempelvis i ett fönster blir temperaturen missvisande, eftersom kalla väggar och fönster håller en lägre temperatur än i övriga rummet.

  • Minst en meter från yttervägg
  • Minst 60 cm från en innervägg
  • En decimeter till två meter ovanför golvet

Det kan också vara bra att kontrollera att termostaterna på dina element inte är nedvridna. Om man har stängt av elementen på våren kan de ofta vara kvarglömda i avstängt läge nu till hösten. Tänk även på att värmen påverkas av att du vädrar och har öppna fönster.

Vänligen vänta medan ansökan skickas...

Sök ledigt

Sök ledigt

Felanmälan

Felanmälan

Min bostad

Min bostad

Kundservice

Kundservice