Säga upp bostad

Planerar du att flytta från din bostad hos Östersundshem? Här hittar du information om uppsägningstid och hur du går till väga för att säga upp din bostad.

Så här säger du upp din bostad

  • Din uppsägning måste vara skriftlig. 
  • Fyll i blanketten "uppsägning av hyresavtal"
  • Skriv ut och lämna blanketten i vår Bobutik eller skicka den via post. Adressuppgifter finns på blanketten. 
  • För att vi ska kunna behandla din uppsägning måste din ansökan vara fullständig. 

Uppsägning av studentbostad. 

För studentbostäder är uppsägningsreglerna lite annorlunda. Information om vad som gäller vid uppsägning av studentbostad.

Uppsägningstid 

  • Normalt är uppsägningstiden tre kalendermånader. Exempel: du säger upp din lägenhet den 17 maj, uppsägningstiden börjar då löpa 1 juni och avtalet upphör att gälla den 31 augusti.
  • För förråd gäller andra uppsägningstider, från tre till nio månader beroende på avtal. 
  • För dödsbo till avliden hyresgäst är uppsägningstiden en kalendermånad. 

Uppsägning vid flytt inom Östersundshem

  • Erbjuds du en annan lägenhet hos oss sammanfaller uppsägningstiden på den nuvarande lägenheten med den du ska flytta till. Undantaget är om tillträdesdatumet för den lägenhet du ska flytta till har kortare tillträdesdatum än en månad, eller om lägenheten är outhyrd, räknat från lägenhetens sista anmälningsdag. I dessa fall gäller en månads dubbelhyra (innevarande månad räknas inte).
  • Tar du en lägenhet på BostadDirekt är uppsägningstiden en hel kalendermånad.

Flytt till särskilt boende 

För hyresgäst som flyttar till särskilt boende är uppsägningstiden en hel kalendermånad (innevarande månad räknas inte). Bostadskontrakt från Östersunds Kommun/Omsorgsnämnd ska bifogas.

Boka besiktning

När du sagt upp din lägenhet, vill vi att du kontaktar oss för bokning av besiktningstid. För att en besiktning ska vara möjlig måste lägenheten vara tömd och urstädad. Läs mer under flyttstädning. Om så inte är fallet kommer vi att debitera dig 500 kr för outnyttjad besiktningstid.

Köpoäng vid uppsägning

När du säger upp din bostad hos oss behåller du dina insamlade köpoäng som du kan använda för att söka en ny bostad. Inte förrän du skriver ett nytt avtal på bostad hos oss nollställs dina poäng.

 

Vänligen vänta medan ansökan skickas...

Sök ledigt

Felanmälan

Min bostad

Kundservice