Attefallshus

Våra Attefallshus på 25 kvadratmeter finns i olika områden och erbjuds till följande innevånare: Nyanlända som fått uppehållstillstånd, men inte kommunplacering, samt ungdomar och studenter.

Attefallshusen är ett tillfälligt boende som ska fungera som en sluss ut i Östersundshems ordinarie bostadsbestånd. Det får bo två personer i ett hus, undantag kan medges vid speciella familjesituationer. Med speciella familjesituationer menas familjer med fler egna barn. Tillstånd för utökat antal boende lämnas av hyresvärd efter särskild prövning. Vid särskilt tillstånd är högsta antalet fem personer.

Här finns Attefallshusen

Videvägen och Önevägen i Valla, ÖSK-vägen på Blomstergården, Arenavägen vid Jämtkraft Arena, Lugnviksvägen på Jamtli, Liljevägen i Brunflo, Splintvägen i Torvalla och på Divisionsgränd på Körfältet.

Så ansöker du

Mejla namn, personnummer (svenskt personnummer) och telefonnummer till info@ostersundshem.se, skriv ”Attefallshus” i ämnesraden.

Våra krav på dig som söker:

  • Du ska vara minst 18 år och max 30 år (du får inte haft ett eget hyreskontrakt). 
  • Du bör ha en inkomst/rimlig ekonomisk situation för att kunna klara hyran för den lägenhet du är intresserad av
  • Du måste registrera dig i vår bostadskö. Detta är för vi enligt dataskyddsförordningen (GDPR) ska kunna behandla dina personuppgifter.

 

 

Dessa riktlinjer gäller:

  • Du ska betala hyran i tid varje månad
  • Du måste följa de ordningsföreskrifter som Östersundshem tillämpar
  • Inte få några störningsanmälningar

Vi skriver till en början ett tidsbestämt kontrakt på sex månader. Om hyresgästen följer Östersundshems riktlinjer gällande Attefallshusen övergår det till ett tillsvidarekontrakt. Om du inte följer Östersundshems ordningsföreskrifter kan du förlora din hyresrätt. För ytterligare information se denna sida.

Under hyresperioden ställs krav på att du som hyresgäst aktivt ska söka ett permanent boende. Därför är det ett krav att du är registrerad i vår bostadskö under den tid du bor i Attefallshusen. I övrigt hänvisar vi till hyresvärdens särskilda ordningsföreskrifter och särskilda villkor.

Hyra: Drygt 5 700 kr/mån inkl. varmvatten, el och bredband.

Boyta: 25 kvm (plus ett sovloft med låg takhöjd.) Det finns även en utvändig altan. 

Andrahandsuthyrning: Du har ej rätt att hyra ut lägenheten till andra eller låta någon annan skriva sig på din adress.

Husdjur: Ej tillåtet. Detta gäller både egna djur eller besökandes djur.

Rökning: Ej tillåtet.

Hur länge ska husen stå på plats?

Östersundshem har tillfälliga bygglov för Attefallshusen. Dessa bygglov gäller i fem år.

Vem ansvarar för att ta emot störningsärenden gällande Attefallshus?

Östersundshem ansvarar för att ta emot störningar gällande Attefallshus. Under kontorstid vänder du dig till vår kundservice tel. 063-14 04 00. Övrig tid kontaktar ni störningsjouren via PD-bevakning tel. 063-12 85 65.

Vad händer med hyresgästerna efter fem år?

Efter fem år har hyresgästerna ej rätt att bo kvar. Som hyresgäst är du själv ansvarig för att hitta ett nytt boende. Om du är registrerad i vår bostadskö är det viktigt att du ser till att uppdatera din kötid. Det gör du genom att logga in på ”Mina sidor”.  Minst en gång på en 12 månaders period behöver då logga in för att stå kvar i kön, men ta gärna för vana att logga in regelbundet.

Var ska hyresgästerna parkera?

Det finns inga bilplatser tillhörande Attefallshusen (detta eftersom byggloven endast är tillfälliga). Det kan finnas bilplatser i närliggande områden. Det är Aimo Park som sköter uthyrningen av dem, skicka ett mejl till hyraplats@aimopark.se eller ring 0771-96 90 00 om du är intresserad av bilplats.

Vänligen vänta medan ansökan skickas...

Östersundshem

Nya rutiner felanmälan

På grund av Covid-19 har vi nya rutiner för felanmälan. Avvakta anmäla fel om du har symtom, och anmäl bara det som måste åtgärdas direkt.

Läs mer

Östersundshem

Intresserad av att köpa Attefallshus?

Många har hört av sig och är intresserad av försäljningen av Attefallshus. Allt är inte klart ännu men du kan göra en intresseanmälan.

Läs mer

Sök ledigt

Felanmälan

Min bostad

Kundservice