Östersundshem säljer två fastigheter på Frösön

forvaltaren2.jpg

De sista fastigheterna i Östersundshems försäljning har nu hittat en köpare. Under året har bolaget sålt fastigheter i Lit, Häggenås, Fåker och Tandsbyn för att finansiera kommande renoveringar. Nu har slutligen två fastigheter på Frösön sålts till fastighetsbolaget Bohild.

De fastigheter som sålts är Häggbäret 1 och Doktorn 5/Förvaltaren 2. Totalt rör det sig om 272 lägenheter till ett värde av 258 miljoner kronor. Utöver detta finns en tilläggsköpeskilling för framtagande av utökade byggrätter på Häggbäret 1.

– Försäljningen av de två fastigheterna på Frösön ligger i linje med vår fastighetsutvecklingsplan 2030 för att finansiera omfattande ROT projekt i vårt äldre fastighetsbestånd, säger Kenneth Karlsson, Vd Östersundshem.

Köparen Bohild Fastigheter har ett långsiktigt fokus och inriktar sig på trygga och trivsamma boenden i små till mellanstora städer. Bolaget har ett stort fokus på att utveckla och förbättra redan byggda fastigheter för att sänka husets CO2-avtryck.

– Vi är mycket glada att etablera vår närvaro i Östersund med så attraktiva fastigheter som har god utvecklingspotential, i synnerhet avseende energiförbättrande åtgärder för ett lägre koldioxidutsläpp. Vi ser det här förvärvet som ett startskott för fler förvärv i Östersund som är en stad vi tror mycket på, säger Bohilds vd Josefin Bergholtz.

Tillträde för Bohild sker den 1 september 2022 i form av överlåtelse av bolag och de övertar då även alla nuvarande hyresgästers kontrakt.

Berörda hyresgäster ska idag ha fått ett brev med mer information.

Adresslista

Doktorn 5/Förvaltaren 2
Bergsgatan 2-12 + Risslersgatan 1, Frösön.

Häggbäret 1
Snorres väg 2-316, Frösön.

Tillbaka