Mattias Lööv avgår som Östersundshems ordförande

DSC_3201.jpg

Efter drygt tre år som styrelseordförande för Östersundshem AB har Mattias Lööv meddelat att han lämnar styrelsen och ordförandeposten den 30 april.

Mattias Lööv valdes in som politiskt obunden ordförande för Östersundshem i slutet av 2018. Han klev in under en turbulent period i företaget och några av hans målsättningar var att skapa lugn och ro, anställa en ny vd, samt upprätta förtroendet för Östersundshem. Under sina drygt tre år på posten har han varit en engagerad och driven ordförande med fokus på bolagets bästa.

– Det har varit en spännande och givande uppgift att få leda styrelsearbetet under dessa tre år. Som bonus har jag dessutom fått lära mig hur det är att ingå i en kommunkoncern. Ambitionen och viljan hos styrelsen och alla medarbetare har varit att varje dag sätta Östersundshem i första hand – jag har därmed dem alla att tacka för att arbetet har gått så bra, säger Mattias Lööv.

I samband med gårdagens styrelsemöte meddelande Mattias Lööv att han nu väljer att lämna styrelsen och den 30 april blir hans sista dag som ordförande för Östersundshem.

– Jag är av karaktären en person som jobbar bäst i företag som behöver kraftigare förändringar. I fallet Östersundshem är det arbetet nu utfört. Strategierna och handlingsplanerna är på plats. Det är därför dags att lämna över till någon som har drivet att fortsätta utveckla Östersundshem på bästa sätt, fortsätter han.

– Slutligen, vad ska jag göra nu? Jag har den senaste tiden successivt avvecklat flera uppdrag och delägarskap i bolag, inklusive min vardag som vd på H1 Communication AB från och med 24 mars. Min tanke är att jag ska skapa förutsättningar för att ta tag i nya möjligheter, och ska det fungera får jag inte vara uppbunden. Nu närmast, under våren, står viss militärtjänstgöring för dörren. Dessutom ska jag segla över Atlanten under perioden november–december detta år, det är redan nu förberedelser för den uppgiften, avslutar Mattias Lööv.

Ny ordförande utses av Kommunfullmäktige i Östersunds kommun.

Pressmeddelandet hittar du här

 


Mattias Lööv

Tillbaka