Påminnelser för sommaren

sommar.jpg

Nu är snart sommaren här med grillning, bad och annat som hör till. För att alla hyresgäster ska få en trevlig sommar i våra bostadsområden finns det en del saker som är bra att tänka på.

Grilla en bit från husen

Grillningen är en självklar ingrediens i sommarmatlagning och vill du grilla får du gärna använda de grillplatser som finns i en del av våra områden. Självklart får du även grilla med egen grill, men vi påminner om att du i sådana fall måste göra det på avstånd från husen. På grund av brandrisk får du inte grilla på balkongen eller uteplats i närheten av huset. Detta gäller även elgrill. 

Inga studsmattor

Studsmattor är roligt men innebär även en stor olycksrisk så dessvärre är det inte tillåtet i våra områden, det gäller både uteplatser och gårdar.

Poolparty i minipool

På varma sommardagar kan det var härligt med poolhäng. Vill du ha en pool får den rymma max 300 liter och det är viktigt att du har koll på den samt att du tömmer den när ni badat klart. Det kan verka tråkigt men det handlar dels om att det går mycket vatten att fylla en pool men även säkerhet och olycksrisker då vi som hyresvärd är ansvariga för utemiljön i området.

Påminnelse till fågelvänner

Många gillar att mata fåglar, men tyvärr är det inte tillåtet att göra det från balkongen eller på något annat sätt i området. Vi förstår att det är av omtanke du mata dem men tyvärr lockar det till sig andra hungriga smådjur som råttor och dem vill vi inte ha som gäster i våra kvarter.

Vårda din uteplats 

Bor du i en bostad som har en uteplats eller trädgård är det du som är ansvarig att sköta om den. Det kan handla om att exempelvis klippa gräset, ta bort ogräs mellan stenplattor och i rabatten. En välvårdad trädgård är trevlig för både dig och dina grannar.

Däremot får du inte göra egna påbyggnader eller glasa in din uteplats. Det kan kännas frestande under sköna sommardagar men är tyvärr inte tillåtet.

 

Tillbaka