Påminnelser för sommaren

sommar.jpg

Sommaren är här med grillning, bad och annat som hör till. För att alla hyresgäster ska få en trevlig sommar i våra bostadsområden finns det en del saker som är bra att tänka på.

Grilla inte i närheten av husen

Använd gärna de grillplatser som finns i våra områden. Om du grillar med egen grill, se till att hålla dem på avstånd från huset. Det är inte tillåtet att grilla på balkonger eller uteplats vid husen. Gäller även elgrill. 

Inga studsmattor

Eftersom studsmattor medför en stor olycksrisk och vi dessutom är ansvariga för det som sker inom våra områden, kan vi inte tillåta studsmattor på gårdar och uteplatser.

Inga större pooler

Det är okej med plaskpooler för de minsta barnen. Kom bara ihåg att alltid hålla koll och att tappa ur vattnet när de badat klart, på grund av olycksrisken. Pooler som rymmer mer än 300 liter får inte användas inom våra områden.

Katter och fåglar

Katter får röra sig fritt utomhus, men det kan vara bra att kolla av med grannar och andra så att katten inte orsakar störningar. Mata dock inte fåglarna inuti våra områden, de har en tendens att lämna sitt tack på balkonger, uteplatser och bilar.

Nedskräpning och fimpar

Lämna inte förpackningar, flaskor och annat och kasta inte heller fimpar på marken. Kom ihåg att även sopsortera ditt avfall. Tänk på småbarn och husdjur, och inte minst den allmänna trivseln i området.

Försök inte bygga egna uteplatser och inglasade verandor

Du äger inte huset eller lägenheten du bor i. En del hyresgäster tar sig trots det ändå friheten att under sommaren göra egna påbyggnader och inglasningar av deras uteplatser. Det är inte tillåtet!

 

Tillbaka