Påminnelser för sommaren

sommar.jpg

Nu är snart sommaren här med grillning, bad och annat som hör till. För att alla hyresgäster ska få en trevlig sommar i våra bostadsområden finns det en del saker som är bra att tänka på.

Grilla inte i närheten av husen

Använd gärna de grillplatser som finns i våra områden. Om du grillar med egen grill, se till att hålla dem på avstånd från huset, det vill säga: Grilla inte på balkonger och uteplatser.

Inga studsmattor

Eftersom studsmattor medför en stor olycksrisk och vi dessutom är ansvariga för det som sker inom våra områden, kan vi inte tillåta studsmattor på gårdar och uteplatser.

Inga större pooler

Det är okej med plaskpooler för de minsta barnen. Kom bara ihåg att alltid hålla koll och att tappa ur vattnet när de badat klart, på grund av olycksrisken. Pooler som rymmer mer än 300 liter får inte användas inom våra områden.

Kör varsamt

På sommaren är många barn ute och leker. Försök hålla det i minnet och kör lite extra lugnt kring bostadsområdena.

Nedskräpning och fimpar

Lämna inte förpackningar, flaskor och annat och kasta inte heller fimpar på marken. Kom ihåg att även sopsortera ditt avfall. Tänk på småbarn och husdjur, och inte minst den allmänna trivseln i området.

Cykelparkering

Sommaren är cykelns årstid. Se bara till att parkera den antingen i cykelställen eller i cykelrummen. Då blockerar du varken dörrar eller vägar i onödan.

Tillbaka