Att flytta in hos oss

Du har tillträde till din lägenhet från klockan 12.00 första vardagen den månad avtalet börjar gälla.

Betalning av hyran

Hyran betalas i förskott och du kan betala hyran via pappersfaktura, e-faktura, autogiro och Kivra. Information om de olika betalsätten.

Hyreskontrakt

Kontrollera att uppgifterna på hyreskontraktet stämmer. Ditt hyreskontrakt hittar du när du loggar in på Mina sidor.

Folkbokför dig på din nya adress

Vid inflyttning måste du enligt lag folkbokföra dig på din nya adress. Du kan göra en flyttanmälan hos Skatteverket eller Svensk Adressändring. Gör det senast en vecka efter flytten. Det är inte tillåtet att använda våra bostäder för veckopendling, du ska vara permanent boende och folkbokförd hos oss.

Abonnemang för el och internet

När du flyttar ska du teckna ett elabonnemang på din nya adress, om inte hushållsel redan ingår i hyran. Kom även ihåg att flytta eller teckna eventuella abonnemang för tv, bredband och telefoni. Information om tv, bredband och telefoni.

Parkering och elbilspoool

Uthyrning och administrering av parkeringsplatser sköts helt av Aimo Park. Information om parkeringar. 
Östersundshem har också en elbilspool där du billigt kan hyra en elbil. Information om elbilspoolen.

Nycklar och taggar

För att hämta nycklar behöver du boka ett besök med vår kundservice. Kontrollera att antalet nycklar och eventuella taggar stämmer med det antal du kvitterat ut. Du ansvarar för att det antalet nycklar du kvitterar ut vid inflyttningen. Borttappad nyckel innebär cylinderbyte mot en kostnad.

Tvättstuga

Tvättstugan finns i källaren. I många hus är den digitaliserad och du bokar din tvättid online, via namntavlan eller bokningstavlan. Information om tvättstugan.

Förråd

Varje lägenhet har ett eget förråd med sitt objektsnummer. Övriga allmänna utrymmen i huset får inte användas för att förvara saker. Information om trapphus och förråd.

Sopsortering

Vi kräver att våra hyresgäster sorterar sitt avfall. Papperspåsarna för matavfall finns att hämta på återvinningscentralerna, biblioteket och hos Östersunds kommun.
Grovsopor, elektronik och farligt avfall ska du inte lämna i återvinningsrummet. Det ska istället lämnas på en återvinningscentral.

Hemförsäkring – ett måste

Utan en hemförsäkring kommer du själv att stå för alla kostnader och renovering om det uppstår t.ex. en vattenskada eller brand. Skaffa därför en hemförsäkring redan dag ett.

Individuell mätning av el- och vattenförbrukning

I många av våra nyare lägenheter betalar du endast för den mängd du förbrukar. Här kan du t.ex. spara pengar genom att ta kortare duschar. På ditt kontrakt står det om el- och vatten ingår i hyran eller ej. Information om mätning av vatten och el.

Bruksanvisningar

Till våra nyare områden har vi bruksanvisningar för vitvaror etc. Dessa hittar du i bopärmen.

Vänligen vänta medan ansökan skickas...

Sök ledigt

Sök ledigt

Felanmälan

Felanmälan

Min bostad

Min bostad

Kundservice

Kundservice