Visa undermeny

Internkö

Vår internkö är en extra service för befintliga hyresgäster som är trogna och skötsamma. Kön underlättar för dig som vill bo kvar i det kvarter du redan bor i. Du som innehar ett kontrakt i samma kvarter sedan minst fyra år tillbaka samt har ditt namn på hyreskontraktet får stå i internkö.

Regler för internkö:
- Internkön delas upp per kvarter, till exempel hela kv Valhall, kv Tunnbrödet, kv Ardennern eller kv Bönboken.
- Internsökande är du i det kvarter där du redan bor. Hör av dig till oss om du inte vet vilket kvarter du tillhör.
- Enbart hyresgäster boende hos oss och som står på hyreskontraktet kan stå i internkön.
- Om du söker en lägenhet i ditt kvarter ska du ha haft en boendetid av minst fyra år i samma kvarter när du får erbjudandet.
- Kötiden räknas från kontraktstiden (när du flyttade in) på nu gällande kontrakt.
- För att bli godkänd för byte måste du ha bott utan störningar och betalningsanmärkningar i minst fyra år.
- Inga avgifter tas ut.
- Du får själv anmäla ditt intresse till lediga lägenheter i ditt kvarter. Vårt fastighetssystem känner av om du är internsökande eller inte när du skickar in din intresseanmälan för en lägenhet i ditt kvarter.

Uppsägningstid vid omflyttning inom Östersundshem
Från och med den 1 september 2013 får du som flyttar inom Östersundshem 1 månads dubbelhyra (innevarande månad räknas ej) om tillträdesdatumet för den lägenhet du ska flytta till har kortare tillträdesdatum än 1 månad eller om lägenheten är outhyrd, räknat från lägenhetens sista anmälningsdatum.

Nedan är två förklarande exempel:

1. Ett exempel när du får dubbelhyra
I dag är det den 5 september. Den 1 oktober är inflyttningsdatum på en lägenhet på marknadsplatsen Bostadstorget. Du bor hos oss och tackar ja till lägenheten och säger upp din nuvarande lägenhet. Då kommer du att få en dubbelhyra i oktober eftersom du får betala för både din nya och din gamla lägenhet. Uppfyller du våra godkännande krav tecknas därefter ett hyresavtal.

2. Ett exempel när du slipper dubbla hyror
I dag är det den 5 september. Den 1 november är inflyttningsdatum på en lägenhet på marknadsplatsen Bostadstorget. Du bor hos oss och tackar ja till lägenheten och säger upp din nuvarande lägenhet. Då slipper du betala dubbelhyra när du flyttar inom Östersundshem, eftersom vi har tid på oss att hinna hyra ut din nuvarande lägenhet. Uppfyller du våra godkännande krav tecknas därefter ett hyresavtal.

Om du flyttar till en annan hyresvärd
Om du flyttar från Östersundshem är uppsägningstiden som vanligt tre kalendermånader (innevarande månad räknas inte).