Visa undermeny

Handlingar utbegärda av ÖP

I början av september 2017 inledde Östersunds-Posten, enligt egen uppgift, en granskning av Östersundshems affärskontakter med Östersunds FK. Under hösten och vintern har ÖP vid upprepade tillfällen begärt ut såväl alla Daniel Kindbergs mejl-loggar, liksom en lång rad andra dokument – allt från upphandlingen av kedjehus på Remonthagen till värderingar av fastighetsköp. Detta är helt i sin ordning, och vi som kommunalt bolag är enligt lag skyldiga att lämna ut dessa handlingar, med ett fåtal undantag.

- Det är oerhört viktigt att vi är öppna för genomsyn, jag uppmuntrar alltid granskning av maktens män och kvinnor. En annan person skulle kunna uppfatta denna långtgående efterfrågan som trakasserier, men det är tvärtom avgörande i dessa tider att vi kan hålla ut och vara öppna och tillmötesgående. Därför väljer vi nu att lägga ut samtliga dokument som ÖP begärt ut, med hänvisning till att de vill kartlägga Östersundshems affärer med ÖFK.

- Det är viktigt att känna till det faktum att jag aldrig varit inblandad i den affärsmässiga process som Östersundshem har visavi ÖFK. Detta sköts helt och hållet via styrelsens presidium, och via kommunikationssektionen. Det är också viktigt i sammanhanget att jag, precis som många andra människor, föredrar att använda en enda mejladress för alla typer av ärenden – i det här fallet min Östersundshems-mejl, säger Daniel Kindberg.

Via länkarna i menyn till vänster finner du månad för månad samtliga utbegärda handlingar, logglistor och de fåtal avslag som har gjorts – allt samlat här, på vår publika webb.