Visa undermeny

Frågor och svar Fagerskrapan

Östersundshem har beslutat att bygga ett höghus i kv Valhall, med boendeformen hyresrätt – Fagerskrapan. Byggnationen kommer att bli 16 våningar och därmed ett landmärke i Östersund. Bygget innebär att vi utökar vårt utbud med 56 moderna, fina lägenheter på ett av Östersunds mest eftertraktade områden. Skanska har uppdraget att bygga huset. Det beräknas stå klart för inflyttning 1 december 2014. 

Vi har här samlat ett stort antal frågor och svar om Fagerskrapan. Vi har grupperat dem enligt nedan.
1. Varför huset byggs – bakgrund, uppdrag, fördelar med höghus, hyresformen
2. Byggprocessen – kostnader, tidplan, entreprenörer, påverkan på omgivning
3. Praktisk information om lägenheterna – hyror, kösystem, tidplan, valmöjligheter, inredning, balkonger, gemensamma utrymmen

Hittar du inte svaret på din fråga här, mejla katarina.rhensbo (at) ostersundshem (dot) se.

Vill du ha fortlöpande information om höghuset mejla fagerskrapan (at) ostersundshem (dot) se så lägger vi till din mejladress som mottagare av våra utskick av nyhetsbrev.

Några viktiga budskap
1. Genom att bygga ett av de högsta hyreshuset i Norrland tillför vi inte bara eftertraktade hyreslägenheter till bostadsmarknaden, vi bidrar även till att sätta Östersund på kartan.
2. Att bygga på höjden är både ekonomiskt och plats- och energieffektivt.
3. Vi satsar på hyresrätter eftersom vi vill ge många människor möjligheten till ett bekymmersfritt boende med bra läge och fin utsikt.