Visa undermeny

Fagerskrapan

Fotomontage Gisteråsjöstrand Arkitektur AB

Huset är ritat av Gisteråsjöstrand Arkitektur och har en marmorliknande fasad av vit och svart slipad betong. Jämtlands högsta hyreshus stod klart i november 2014, och det rymmer 56 miljöklassade lägenheter. Förutom det centrala läget och närheten till service och andra bekvämligheter bjuder huset också på en fantastisk utsikt över Storsjön, fjällen och staden.

Här finns ett informationsblad (pdf.)

Lägenheterna har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och inglasade balkonger som ger ett litet extrarum. Standarden på materialen är hög utan att vara överdrivet lyxig och badrummen är helkaklade. Det finns fibernät för bredband i alla lägenheter och givetvis hissar. I husets nedre plan finns lokaler för uthyrning.

Miljön i fokus
Vi har valt att bygga på höjden eftersom det är ekonomiskt, platseffektivt och dessutom miljömässigt klokt. Rent generellt kan man säga att vi lagt stor vikt vid att bygga ett miljösmart hus, både vad gäller byggprocessen och husets energiförbrukning. Genom att bo tätt förenklar vi och effektiviserar vi uppvärmningen, vatten och avlopp. Dessutom är Fagerskrapan certifierad av Swedish Green Building Council, där byggnaden fick guld för energianvändning och silver för innemiljö och material. Det innebär i korthet att Östersundshem miljösatsat långt utöver de lagkrav som finns.

Hyresrätten – ett bekymmersfritt boende
Att bygga hyresrätter är i grunden ett strategiskt beslut och vägval. Vi vill ge människor möjligheten att bo bra med den service och enkelhet som följer med att bo i hyresrätt. Och även om hyrorna i ett nybyggt hus alltid är lite högre än i äldre, så tror vi att det är ett hus för normalinkomsttagare som prioriterar utsikt, läge och service.