Visa undermeny

Vill du göra praktik?

Innanförskapsakademins praktikprogram vänder sig till arbetslösa ungdomar 18-24 år, asylsökande och personer inskrivna i etableringsuppdraget och består av praktik och workshops i tre månader.

Genom praktik, workshops och föreläsningar ska man få erfarenhet, kunskap, nätverk och referenser som underlättar vägen in på arbetsmarknaden. Efter avslutad praktik är förhoppningen att deltagaren, tillsammans med Östersundshem och Arbetsförmedlingen, hittar fortsatta arbetsmöjligheter, antingen på praktikplatsen eller på annat företag.

Hur fungerar det?

Ett 20-tal deltagare praktiserar under en tremånadersperiod hos Östersundshem eller hos något av våra samarbetsföretag, ofta inom byggbranschen. Varje deltagare har en handledare på sin praktikplats. Deltagare och handledare arbetar nära varandra för att praktiken ska bli så givande som möjligt för både deltagaren och företaget. Alla handledare får gå en handledarutbildning innan praktiken börjar och både deltagare och handledare har löpande stöd av våra medarbetare i Innanförskapsakademin.

Som deltagare i Innanförskapsakademin praktiserar man heltid eller deltid beroende på eventuell kombination med parallella studier. En förmiddag i veckan deltar man i workshops och inspirationsföreläsningar på Östersundshem. Målet är att man ska få erfarenhet, kunskap, nätverk och referenser som underlättar vägen in på arbetsmarknaden.

Skicka gärna in din intresseanmälan via formuläret nedan så hör vi av oss när det är dags för rekrytering till nästa praktikperiod. Bifoga gärna ditt cv om du har möjlighet. Om du har frågor kring Innanförskapsakademin är du alltid välkommen att maila oss, innanforskapsakademin@ostersundshem.se.

Information in English

ኢንፎርመሽን ብ ትግርኛ

معلومات باللغة العربية