Visa undermeny

Uppsägningstider Student

Flyttar man som student från Östersundshem är uppsägningstiden tre kalendermånader (innevarande månad räknas ej).

Flyttar man däremot inom Östersundshems studentbestånd så sammanfaller uppsägningstiden på den nuvarande studentlägenheten med den man ska flytta till. Om den lägenhet man ska flytta till har kortare tillträdesdatum än 1 månad, eller om lägenheten är outhyrd, så är det 1 månads dubbelhyra (innevarande månad räknas inte) som gäller.

Om man som student flyttar från en studentbostad till Östersundshems ”vanliga bostadsbestånd” är uppsägningstiden tre kalendermånader (innevarnade månad räknas ej).

Nedan är två exempel som förklarar förändringen:

1. Ett exempel när du får dubbelhyra
I dag är det den 5 september. Den 1 oktober är inflyttningsdatum på en lägenhet på marknadsplatsen Studenttorget. Du bor hos oss och tackar ja till lägenheten och säger upp din nuvarande lägenhet. Då kommer du att få en dubbelhyra i oktober eftersom du får betala för både din nya och din gamla lägenhet.

2. Ett exempel när du slipper dubbla hyror
I dag är det den 5 september. Den 1 november är inflyttningsdatum på en lägenhet på marknadsplatsen Studenttorget. Du bor hos oss och tackar ja till lägenheten och säger upp din nuvarande lägenhet. Då slipper du betala dubbelhyra när du flyttar inom Östersundshem, eftersom vi har tid på oss att hinna hyra ut din nuvarande lägenhet.

Storsjö Förvaltning AB hyr ut alla sina lägenheter terminsvis. Östersunds Stugby & Camping, Odenslingan, och Rikshem har tre månaders uppsägning.

Uppsägningen skall ske skriftligt, inte via e-post eller fax.