Visa undermeny

När du flyttar in

Inflytt
Du är välkommen att flytta in efter kl 12.00 på inflyttningsdagen. Om inflyttningsdagen är en lördag, söndag eller annan helgdag är nästkommande vardag inflyttningsdag. Nycklar hämtar du under våra öppettider. Om du inte har möjlighet att hämta nycklarna under kontorstid kan du skicka en kompis eller annat ombud som kan kvittera ut nycklar till dig. Viktigt är då att ditt kontrakt är påskrivet och att du fyller i en fullmakt, samt att ombudet kan legitimera sig då de kvitterar ut nyckeln till dig.

Anmäla flytt till Skatteverket
Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Här kan du anmäla flytt som student.

Hemförsäkring
Vi rekommenderar att du tecknar en hemförsäkring. Det kan visa sig vara en mycket bra investering. Du ansvarar ensam för ditt bohag. Vi har en fastighetsförsäkring för sådant som rör fastigheten i stort, men när det gäller skador inne i bostaden och i förrådet är det oftast du som hyresgäst som är ersättningsskyldig.

Brandsäkerhet
Det är alltid bråttom när det börjar brinna. Kontrollera därför utrymningsvägar och annat brandskydd redan när du flyttar in. De utrymningsvägar du har tillgång till är trapphuset, balkongen, fönster med hjälp av stege på vissa hus, eller via brandkårens stege.

Mer information om brandsäkerhet hittar du här.