Visa undermeny

Frågor och svar

Vad har jag för uppsägningstid?

 • Uppsägningstiden är tre kalendermånader, det vill säga den innevarande månaden plus tre månader
 • Vid flytt från en studentlägenhet inom Östersundshem till en annan, får du din uppsägningstid till det datum som den andra lägenheten är uppsagd till. Dock måste uppsägningstiden vara minst en månad, annars kan du drabbas av en dubbel hyra.
  Ex. om dagens datum är 15 maj och tillträdesdagen på den andra lägenheten är 1 augusti får du en uppsägningstid till 1 augusti.
  Ex. om dagens datum är 15 maj och tillträdesdagen på den andra lägenheten är 1 juni, får du en uppsägningstid på nuvarande lägenhet till den sista juni. Alltså en dubbel hyra.
 • Om du byter studieort till ett annat universitet eller högskola, kan vi förkorta din uppsägningstid om du har ett antagningsbesked från den nya skolan. Kontakta oss i så fall.

När ska jag lämna in nycklar när jag flyttar?

 • Nycklar ska lämnas in senast första vardagen efter kontraktets utgång och då före kl 12.00.

När får jag nycklar och kan flytta in?

 • Tillträdet är första vardagen kl 12.00 efter månadsskiftet. Inträffar den 1:a på en helg är tillträdet efter kl 12.00 den första vardagen efter månadsskiftet.

Får jag hyra ut min lägenhet i andra hand?

 • Studenter får hyra ut i andra hand om det är till en annan student som uppfyller kriterier att bo i studentlägenhet. Du ska lämna in en andrahandsansökan, intyg på att du ska ut på ex praktik, utlandsstudier eller valbar kurs på annan ort. Den student som ska hyra ska lämna in ett registreringsintyg (om de redan studerar här) eller ett antagningsbesked om de är ny student.Om du ska åka utomlands vill vi att du också lämnar in en fullmakt till någon som kan företräda dig i Sverige, om det skulle hända något. Det bör vara någon som står dig nära, ej kompis eftersom fullmaktsinnehavaren får all rätt att göra allt istället för dig. Här hittar du blanketten för fullmakten.

Vad gäller med internet & TV?

 • Internet ingår i alla studentlägenheter förutom på Reveljgränd (där kan man teckna ett abonnemang hos ComHem eller Bredbandsbolaget, alternativt använda sig av ett mobilt bredband.
 • Bahnhof 100/10 Mbit/s, ej trådlöst. Vill du ha trådlöst får du skaffa en router själv.
 • Basutbud på TV-kanaler via Sappa ingår på område 332, 423, 424, 425, 428
  Kanal 1,2,4 ingår på 434 leverantör Canal Digital.

Vilka områden har hyresfritt i juni och juli?

 • Studenterna har hyresfritt juni och juli på områdena 332 (förutom på Fornborgsvägen 15), 423, 424, 425, 428, 434 om kontrakt är tecknat och inflytt skett senast den 1 mars. Undantag är om du flyttar från ett hyresfritt område till ett annat hyresfritt område, då får du ta med dig det hyresfria.

Varför fungerar inte spis och kyl på Prästgatan 63 och Kyrkgatan 78?

 • När du slår på kylen kan det ta mellan 12-24 timmar innan kylan känns. Dessutom är det ett absorptionskåp och det innebär att det inte låter något från kylskåpet när det är igång.
 • Bänkspisen på Prästgatan 63 kan du inte använda alla kokplattor och ugn samtidigt. Endera kan du använda en platta och ugnen samtidigt eller bara båda plattorna.

Har du en fråga som du inte hittar svaret på här, vänligen kontakta oss på tfn 063-14 04 00 eller info@ostersundshem.se