Visa undermeny

Student

Studenter

Kul att du är student i vackra Östersund och är eller vill bli hyresgäst hos oss! Vi hoppas att du ska trivas i ditt hem. Mycket information får du i din bostadsmapp när du flyttar in och här har vi samlat lite saker att tänka på för dig som är student.

Studentlägenhet – bara för dig som är student

I Östersund har vi bostadsgaranti för studenter. För att kunna leva upp till garantin är det viktigt att det är studenter som bor i studentlägenheterna och att man inte bor kvar efter avslutade studier. Vi kontrollerar varje termin att de som bor i våra studentlägenheter är inskrivna på Mittuniversitetet och aktivt bedriver studier där. Om du vill bo kvar i Östersund när du studerat klart är det är viktigt att du i god tid registrerar dig i vårt kösystem för vanliga lägenheter. Det gör du här.

studenttorget hittar du lediga studentbostäder.

Här finns en informationsfolder om våra studentbostäder.

Vår uthyrningspolicy för studenter hittar du här.

Här hittar du kartan var studentbostäderna ligger.

Kontakt
Du är alltid välkommen att kontakta oss på Kundservice, telefon 063-14 04 00 eller mejla info@ostersundshem.se

Information för dig som söker studentbostad

Du måste ange i din profil på ”Mina sidor” att du är studerande när du söker studentbostad. I fältet ”inkomsttyp” ska det stå studerande och i fältet ”arbetsgivare” ska ange Mittuniversitetet eller Yrkeshögskola. Saknas dessa uppgifter skickas inget erbjudande om studentbostad.

Du kan bara söka studentbostad om du studerar eller är antagen till en utbildning på minst 15 hp/termin vid Mittuniversitetet eller Yrkeshögskola i Östersund.