Visa undermeny

Bonus- och Trygghetsboende

Bonusboende

Våra bonusboenden är till för dig som fyllt 60 år och inte har några barn som bor hemma. Lägenheterna finns i fem olika områden i Östersund, och du du bor med grannar i din egen ålder. I varje område finns en gemensamhetslokal med kök och övernattningsrum om du har gäster på besök. Naturligtvis har alla boenden hiss, närhet till parkering och busshållplats

Här finns ett informationsblad om våra bonusboenden.

Trygghetsboende

På Stadsdel Norr hittar du Lugnet för dig som är 70+ och på Remonthagen kan du under hösten 2019 flytta in i det nya trygghetsboendet Stallmästaren för dig som är 65+.

Boendeformen för dig som vill ha mer gemenskap och trygghet än du har i ditt nuvarande hem. Trygghetsboendena är bemannade med trivselvärdar som finns på plats under vissa tider. Värdarna kan stödja de boende i olika frågor, men också arrangera frivilliga, gemensamma måltider och evenemang – till exempel bussutflykter och spännande föreläsningar.

I våra trygghetsboenden finns det gott om sociala ytor; bland annat gemensamt kök, bastu och boulebanor. Det finns även övernattningslägenheter som familj och vänner kan nyttja när de kommer på besök.

Här kan du läsa mer om Lugnet

Här kan du läsa mer om Stallmästaren

Lediga lägenheter inom vårt Bonusboende och trygghetsboende hittar du här