Visa undermeny

Frågor och svar om Attefallshus

Vilka får bo i ett Attefallshus?
Husen är främst avsedda för nyanlända, men även för unga mellan 18 och 30 år samt studenter. Boendet är endast tillfälligt, och skall inte ses som en permanent lösning på bostadsbristen för målgruppen.

Hur mycket kostar det att bo i ett Attefallshus?
Hyran är på 5739 kr/mån, och husen är 25 kvm, plus ett loft om 9 kvm med låg takhöjd.

Hur länge ska husen stå på plats?

Östersundshem har tillfälliga bygglov för Attefallshusen. Dessa bygglov gäller i fem år.

Var finns Attefallshusen?

De finns på åtta olika platser; Blomstergården, Valla (Önevägen & Vallavägen), Torvalla, Körfältet, Brunflo, Jamtli och Stadsdel Norr.

Vem ansvarar för att ta emot störningsärenden gällande Attefallshus?
Östersundshem ansvarar för att ta emot störningar gällande Attefallshus.
Tel kontorstid: 063-14 04 00. Övrig tid: 063-12 85 65.

Vad händer med hyresgästerna efter fem år?
Efter fem år har hyresgästerna ej rätt att bo kvar. Som hyresgäst är du själv ansvarig för att hitta ett nytt boende. Om du är registrerad i vår bostadskö är det viktigt att du ser till att uppdatera din kötid. Det gör du genom att logga in på ”Mina sidor”.  Minst en gång på en 12 månaders period behöver då logga in för att stå kvar i kön, men ta gärna för vana att logga in regelbundet.

Var ska hyresgästerna parkera?
Det finns inga bilplatser tillhörande Attefallshusen (detta eftersom byggloven endast är tillfälliga). Det kan finnas bilplatser i närliggande områden. Det är Q-park som sköter uthyrningen av dem,  skicka ett mejl till hyraplats@q-park.se eller ring 0771-96 90 00 om du är intresserad av bilplats.