Visa undermeny

Att söka ett Attefallshus

Attefallshus

Attefallshusen kommer att erbjudas i första hand till följande kategorier av invånare: Nyanlända som fått uppehållstillstånd (PUT/TUT), men inte kommunplacering, unga vuxna och studenter.

Bostäderna ses som tillfälliga och ska fungera som en sluss ut i Östersundshems ordinarie bostadsbestånd. Det får bo tre personer i ett hus, undantag kan medges vid speciella familjesituationer. Med speciella familjesituationer menas familjer med fler egna barn. Tillstånd för utökat antal boende lämnas av hyresvärd efter särskild prövning. Vid särskilt tillstånd är högsta antalet fem personer.

Så ansöker du

Mejla namn, personnummer (svenskt personnummer) och telefonnummer till info@ostersundshem.se, skriv ”Attefallshus” i ämnesraden.

Våra krav på dig som söker:

  • Du ska vara minst 18 år och max 30 år
  • Du bör ha en inkomst/rimlig ekonomisk situation för att kunna klara hyran för den lägenhet du är intresserad av
  • Du måste registrera dig i vår bostadskö. Detta är för vi enligt dataskyddsförordningen (GDPR) ska kunna behandla dina personuppgifter.

Dessa riktlinjer gäller:

  • Du ska betala hyran i tid varje månad
  • Du måste följa de ordningsföreskrifter som Östersundshem tillämpar
  • Inte få några störningsanmälningar

Om hyresgästen under de första sex månaderna levt upp till Östersundshems riktlinjer gällande Attefallshusen kan hyresavtalet förlängas med sex månader åt gången men som längst fem år. Om du inte följer Östersundshems ordningsföreskrifter kan du förlora din hyresrätt. För ytterligare information se denna sida.

Under hyresperioden ställs krav på att du som hyresgäst aktivt ska söka ett permanent boende. Med aktivt sökande menar vi att du ska ha sökt minst en lägenhet per kvartal. Därför är det ett krav att du är registrerad i vår bostadskö under den tid du bor i Attefallshusen. I övrigt hänvisar vi till hyresvärdens särskilda ordningsföreskrifter och särskilda villkor.

Hyra: Drygt 5 700 kr/mån inkl. varmvatten, el och bredband.

Boyta: 25 kvm (plus ett sovloft med låg takhöjd.) Det finns även en utvändig altan. På grund av storleken lämpar sig husen bäst antingen för en familj på två vuxna och ett barn eller två goda vänner.

Andrahandsuthyrning: Du har ej rätt att hyra ut lägenheten till andra eller låta någon annan skriva sig på din adress.

Husdjur: Ej tillåtet. Detta gäller både egna djur eller besökandes djur.

Rökning: Ej tillåtet.

Frågor och svar om Attefallshusen

Här kan du se fler bilder på Attefallshusen