Visa undermeny

Barnsäkerhet

Hemmet ska vara en trygg miljö för hela familjen. Varje år skadas många barn i hemmet. Det går aldrig att förebygga alla olyckor, men det finns en del du kan göra själv för att minska risken för barnolycksfall.

• Skaffa låskedja på fönster och balkongdörrar.
• Se till att det finns specialreglar till lådor med farligt innehåll.
• Ha tippskydd, hällskydd och luckgaller till spisen.
• Kontrollera att vägg- och eluttag är petsäkra.
• Kontakta felanmälan om du upptäcker trasiga eller farliga lekredskap utomhus.

Badpooler
Sommar, sol och bad. Vi vill gärna ha glada och plaskande barn, så små barnpooler, max 300 liter, är okej att använda under förutsättning att du som förälder har koll på barnen. Kom även ihåg att tömma ur vattnet när barnen badat klart, så att vi slipper olyckor där någon annans barn trillar i din barnpool.

Med anledning av olycksrisken tillåter vi inte större pooler. Varje år drunknar 1-2 barn i någon typ av pool och vi vill minimera risken för att något barn, eller vuxen, ska råka ut för någon olycka.

Vi ska inte heller glömma energiperspektivet. Det går åt väldigt mycket, vanligtvis varmt, vatten för att fylla dessa pooler. Det är varken snällt mot miljön eller mot vår gemensamma plånbok.

Grillat är gott!
Använd gärna de grillplatser som finns i våra områden när du grillar. Finns det ingen grillplats kan du ta med dig din egen grill en bit bort från husen. Vi behöver alla tänka på brandrisken och att ingen vill ha in grillrök i sin lägenhet.

Studsmattor
Studsmattor hör också sommaren till, men tyvärr inte i våra områden. Trist kan tyckas, men eftersom vi som hyresvärd till stor del ansvarar för vad som sker inom våra områden bedömer vi att olycksrisken är för hög. Dessutom upplever många att ljud i samband med att studsmattorna används är störande. Vissa tycker också att studsmattorna tar för mycket plats i gemensamma områden.

Bilkörning
Du som kör bil kan väl tänka lite extra på att ta det lugnare kring bostadsområdena. Våra barn är mjuka och oberäkneliga.

Lekplatser
Samtliga lekplatser är säkerställda och godkände enligt EU-regler. Var tredje år ska en extern inspektör gå igenom lekplatserna och kontrollera att de fungerar och är säkra. Ser du något som är trasigt – gör en felanmälan.