Visa undermeny

Störningar

Människor upplever störningar på olika sätt, en del blir störda av sådant andra inte bryr sig om. Det är viktigt att ta hänsyn till dina grannar, både när det gäller gemensamma utrymmen och sådant som hörs från din lägenhet.

Upplever du en störning, rekommenderar vi att du i första hand själv kontaktar din granne. Om grannen ändå inte upphör att störa dig kan du under kontorstid kontakta vår Kundservice, tel 063-14 04 00. Du kan även meddela oss genom att skicka in en blankett för störningsrapport.

Exempel på störningar kan vara:
• Någon spelar musik på mycket hög volym.
• Högljudda fester.
• En hund skäller högt och länge.
• Någon borrar, spikar eller bankar sent på kvällen efter kl 22.00.
• Någon använder tvättmaskin nattetid.

Naturligtvis ska du och din familj kunna röra er normalt i lägenheten utan att vara rädda för att betraktas som störande. Nattetid bör du ta extra hänsyn så att grannarna inte blir störda.

Störningsjouren – om inget annat hjälper
Är störningen kraftig och inträffar efter kontorstid kan du ringa PD-bevakning som har hand om vår störningsjour, telefon 063-12 85 65. Din anmälan behandlas till hundra procent anonymt, men du måste uppge ditt namn, adress och telefonnummer om störningsjouren skulle behöva mer information. Tala om vad som händer och vem som stör dig. En hyresgäst som återkommande stör sina grannar kan förlora rätten till lägenheten.

Efter din anmälan åker störningsjouren ut till det aktuella bostadsområdet och gör en bedömning av läget. Om det bedöms som störande, kontaktas den som stör personligen och Östersundshem underrättas.

Vi strävar hela tiden efter att öka trivseln för våra boende. Störningsjouren är en trygghet för dig som bor hos oss. Vi behandlar alla störningar enligt gällande lagstiftning.

Husdjur
- Mata inte fåglarna, eftersom det kan locka till sig råttor och möss.
- Lämna inte djur utan tillsyn i lägenheten någon längre tid.
- På grund av allergier får husdjur inte vistas i tvättstugorna och övriga gemensamma utrymmen.
- Hundar ska rastas utanför bostadsområdet och du plockar själv alltid upp efter din hund.
- Håll koll på din katt så att den inte uträttar sina behov i exempelvis rabatter eller sandlådor.