Visa undermeny

Mätning och debitering av vatten

I de flesta av våra lägenheter ingår vattenförbrukningen i hyran. Erfarenheten visar dock att förbrukningen kan minska avsevärt när varje hyresgäst får betala för sitt vatten, vilket gör att det kan bli billigare för dig som hyresgäst. Därför har vi i delar av vår nyproduktion individuell mätning och debitering av vatten. Detta gäller i nuläget Fagerskrapan, Lugnet och Remonthagen.

Så här går det till
Det finns två mätare i varje lägenhet, som mäter mängden kallt och varmt vatten. Förbrukningen rapporteras varje månad till Östersundshems ekonomisystem.

På de första två hyresavierna är det en schablonkostnad för din vattenförbrukning inräknad. När vi aviserar den tredje hyran har vi hunnit mäta hur mycket vatten du har använt, och du debiteras då för din uppmätta förbrukning. De inledande schablonkostnaderna är till för att du ska slippa få en slutfaktura två månader efter att du flyttat ut.

Pris
Vi lägger inte på någon extra avgift för vattnet. Priset för kallvatten är 16,41 kr/m3. Det är kommunens taxa för vatten. Priset för varmvatten är 60,41 kr/m3. Det är vår kostnad för vatten och fjärrvärme.
Priserna kan vid behov justeras vid varje årsskifte, om Östersunds kommun eller Jämtkraft ändrar priserna.

Hur kan jag följa min förbrukning?
Din förbrukning av kallt och varmt vatten redovisas på fakturan. Du kan också logga in med din nyckeltagg på displayen i trapphuset och läsa av dina aktuella mätarställningar för varm- och kallvatten.

Hur kan jag påverka min vattenkostnad?
Det finns en mängd enkla knep du kan ta till för att minska din vattenförbrukning, läs mer om detta på denna sida.

Har du frågor?
Om du har frågor kring mätningen eller din faktura, vänligen kontakta Kundservice.