Visa undermeny

Betalning av hyran

Tryggheten är viktig för både dig som kund och för våra medarbetare. Därför tar vi av säkerhetsskäl inte emot kontanter på vår Bobutik. Läs här nedanför om enkla och trygga sätt att betala hyran.

Hyresavier
Östersundshem skickar ut hyresavier en gång i kvartalet. Utskicket görs runt den 15 i december, mars, juni och september. Hyran ska betalas i förskott och ska vara Östersundshem tillhanda senast den sista i månaden. Om den sista infaller på en helgdag ska hyran vara oss tillhanda nästkommande vardag. Kom ihåg att betala din hyra i tid eftersom vi tar ut dröjsmålsränta vid sen betalning.

Saknad eller borttappad hyresavi
Du hittar alla dina hyresavier under ”Mina betalningar” på ”Mina sidor”. Du kan även kontakta Kundservice på 063-14 04 00 för att få en ny hyresavi eller för att få de uppgifter (OCR-nr, belopp, bg) du behöver för att kunna betala hyran.

E-faktura
Du kan betala din hyra via e-faktura. Anmäl dig via din internetbank, gå in på e-faktura och sök på ”Östersundshem”.

Betalning via autogiro
Autogiro innebär att hyran dras automatiskt från ditt bank- eller personkonto. Det gör att du kan lita på att din hyra alltid betalas i tid, även när du är bortrest. Pengarna dras den sista bankdagen varje månad. Det enda du behöver göra är att se till är att det finns pengar på ditt konto dagen före dragningsdagen.  Här kan du ladda hem blanketten för autogiroanmälan.

OBS! Vi gör bara ett försök att dra hyran via autogiro. Saknas pengar på kontot måste du betala in hyran på ett annat sätt.

En autogiroanslutning tar cirka fyra veckor efter ansökan. När autogiroanslutningen är klar får du meddelande från banken och Östersundshem skickar ut nya hyresavier där summan på inbetalningskorten är makulerade. Innan du blivit ansluten till autogirot kan det komma hyresavier med vanligt inbetalningskort som du använder för att betala. Sen autogirot kommit i gång får du bara hyresavier när ditt hyresbelopp förändras.

Avslut av autogiro
För att avsluta ditt autogiro hos Östersundshem tar du kontakt med din bank och säger upp ditt autogiro där. I samband med att hyreskontraktet avslutats upphör autogirot automatiskt att gälla hos oss.

Betalning via Internet
Om du betalar hyran via internet är det viktigt att du anger vårt bankgironummer 270-1225 samt det OCR-nummer som finns på hyresavin. Det är viktigt att du använder OCR-numret för den månad betalningen avser, för att hyresinbetalningen ska hamna på rätt månad.

Betala via post, bank eller betalningsorder
Om du betalar via post, bank eller betalningsorder använder du din hyresavi. Om du tappat bort hyresavin och i stället skriver ett eget inbetalningskort, är det viktigt att du skriver ditt namn, din adress och kontraktsnummer. Du ska också skriva att mottagaren är Östersundshem, samt ange vårt bankgironummer 270-1225.