Nyheter

Visa senaste nyheterna

Senaste nyheterna

2019-12-08

Problem med att tacka Ja till lägenhetserbjudande

Just nu har en del kunder problem med funktionen på hemsidan som gör att man kan tacka Ja till ett lägenhetserbjudande. Om du har problem att tacka Ja ring till vår kundservice på tel 063-14 04 00!

2019-12-06

Öppettider tisdag 10 december

Tisdag 10 december har vi ändrade öppettider. Då öppnar vår kundservice via telefon klockan 10.00. Bobutiken öppnar i vanlig ordning klockan 10.00. När vi har stängt kan du mejla frågor till info@ostersundshem.se och göra ej akuta felanmälningar via Mina sidor. Vid akuta ärenden (t.ex. vattenläckage) ring jouren, tel 063-13 71 00.

2019-11-22

Halva priset på konsert med Rock & Pop kören 65 +

Marit Eriksson är gästartist när Rock- & Pop kören 65+ har konsert de 8 december. Som hyresgäst får du en fin rabatt och betalar endast 100 kronor. Konserten är på Gamla Teatern söndag 8 december klockan 19.00. I vanlig ordning leds kören av av Roger Rådström med husband. Klubb Ö-erbjudande: 100 kronor för vuxen (ordinarie [...]

2019-11-19

Östersundshem fick Allmännyttans hållbarhetspris 2019

När Sveriges Allmännytta idag delade ut sitt hållbarhetspris för 2019 stod Östersundshem som vinnare. Priset delas ut vartannat år och årets tema var innovationer för minskad klimatpåverkan. Priset delades ut på Klimat- och energikicken i Lund och vår hållbarhetschef Karin Österberg fanns på plats för att ta emot priset. Juryns utlåtande: Östersundshem: Egen förnybar energi [...]

2019-11-11

Kolla brandvarnaren och glöm inte släcka ljusen!

November och december är de månader då det inträffar flest bränder i svenska hem. En fungerande brandvarnade kan rädda både ditt och andras liv. Allra flest bränder är det i december och den vanligaste brandorsaken är levande ljus. Tänk på att: • Att ljusen alltid står stadigt i ljusstaken • Lämna aldrig brinnande ljus utan [...]

2019-11-08

Motorvärmare i Torvalla

Efter förra veckans strömavbrott har vi haft problem med motorvärmarstyrningen i några områden i Torvalla. Det gäller parkeringar på Vetevägen, Havrevägen, Nekvägen och Skylvägen. Problemet är åtgärdat och styrningen fungerar som det ska men i samband med att problemet åtgärdades försvann dina bokade tider. Du måste därför gå in och göra inställningarna på nytt.

2019-11-04

Hyresavi via Kivra

Snart kan du få och betala din hyresavi från oss på Östersundshem AB via den digitala brevlådan Kivra. Kivra är en digitala brevlåda där du kan ta emot, hantera och arkivera post som du vanligtvis får i brevlådan, direkt via webben eller deras app. Om du är registrerad användare hos Kivra, kommer du att få [...]

2019-10-29

Prova på-dagen 2019

Söndag 17 november klockan 10.00-14.00 är alla barn och unga välkomna till Östersund Arena för att testa en rad olika sporter. Tillsammans med flera olika idrottsföreningar arrangerar vi prova på-dagen på Östersund Arena. Här kan barn och ungdomar testa konståkning, bandy, gymnastik, hockey och kälkhockey utan kostnad. Aktiviteter kommer att vara både inom- och utomhus, [...]

2019-10-10

Visning Tallåsen 24 oktober

Välkommen på öppen visning av de nya husen på Tallåsen, torsdag 24 oktober kl 18.00-19.30. Vi visar huset med adressen Bandvagnsgränd 5 och ingen föranmälan krävs. Parkering sker inne på området, du åker in från Jägarvallsvägen, se markering i kartan här. Sök lägenhet på Tallåsen Just nu kan du söka lägenheterna på Bandvagnsgränd 1 och [...]

2019-10-09

Skärpta regler för andrahandsuthyrning

Den 1 oktober skärptes hyreslagen. Lagändringen berör bla uthyrning av hyresrätt i andra hand, regler för inneboende och lägenhetsbyte. I och med skärpningen blir det även ett brott att köpa hyreskontrakt. Uthyrning i andra hand Du måste ha ett godkänt tillstånd från din hyresvärd, dvs Östersundshem, för att hyra ut din lägenhet i andra hand. [...]

2019-10-15

Gratis biodag för hyresgäster – 26 oktober

Lördag 26 oktober bjuder vi dig som hyresgäst på bio tillsammans med Folkets Bio Regina. Under dagen visar vi fyra olika filmer, två barnfilmer och två vuxenfilmer.

Ta med familjen eller grannen till Bio Regina på Prästgatan 56. Fribiljetterna hämtar du på Bio Regina mot uppvisande av Klubb Ö-kortet.

Program och information om filmerna:

14.00 Stora stygga räven – familjefilm från 2017, 83 min
En rolig och hjärtlig historia för hela familjen med tre berättelser som framförs av djuren på deras teaterscen. Landsbygden är inte alltid så lugn och fridfull som man kan tro och djuren på den här gården är särskilt underliga: En räv som tar hand om en hel kycklingfamilj, en kanin som spelar stork och en anka som vill vara jultomten. Mer om filmen.

14.30 Sagoland – knattefilm från 2018, 30 min
En magisk och fantasifull filmsaga för små och stora barn med tre korta filmer – Månulvarna, Roboten och Valen och Sigrid och Natten. Filmerna avhandlar stora känslor och etiska dilemman – sorg och försoning, att osjälviskt rädda djur och natur, utsätta sig för vatten fast man är en robot och att längta bort och kanske hitta hem på kuppen. Mer om filmen.

15.30 And Breathe Normally – Isländskt drama från 2018, 95 min
På flygplatsen i Reykjavik möts två kvinnor. Den ena kommer från Guinea Bissau och mellanlandar med ett falskt pass. Den andra är en ensamstående hemlös mamma som hoppas att provanställningen i passkontrollen ska ge henne förutsättningar att ta hand om sin son. En film om vänskap, utsatthet och hur ett oöverlagt ord kan förändra människors liv i grunden. Mer om filmen.

16.00 De osynliga – fransk feel-good från 2019, 102 min
En jordnära, empatisk och underhållande samtidsskildring. Ett center för hemlösa kvinnor tvingas stänga med kort varsel. Nu gäller det för socialarbetarna som driver centret att hjälpa kvinnorna tillbaka in i samhället. För att lyckas skyr de inga medel. De utnyttjar skrupelfritt alla upptänkliga kontakter, förfalskar, hittar på och ljuger friskt. Mer om filmen.