Nyheter

Visa senaste nyheterna

Senaste nyheterna

2019-03-04

Prova på konståkning under sportlovet

Under lovet kan du prova på konståkning med IF Castor i Östersund Arena! Prova-på kommer att ske enligt följande tider: Tisdag 5/3, kl 11.45-12.30 i B-hallen Onsdag 6/3, kl 11.45-12.30 i B-hallen Torsdag 7/3, kl 11.45-12.30 i A-hallen Att prova på är gratis, men tag med egen hjälm och skridskor! Klädsel: Rena, mjuka, följsamma och [...]

2019-03-01

Kom ihåg ditt nya Klubb Ö-kort

För någon vecka sedan fick du ett nytt Klubb Ö-kort i brevlådan. Med kortet får du som bor hos oss massor av rabatter och erbjudanden. Bland årets nyheter finns ett nytt erbjudande på Jamtli, och några helt nya samarbeten som St Olavsloppet, Barnens Hemliga Konstsalong och Parasport JH. Nya erbjudanden  JAMTLI Gratis entré under perioderna [...]

2019-02-27

Från 6 mars kan du söka de nya lägenheterna på Remonthagen

Till sommaren kan du flytta in en helt nybyggd hyresrätt på Remonthagen. Lägenheterna kan sökas redan från onsdag den 6 mars. Det fyra våningar höga huset består av välplanerade bostäder på två eller tre rum och kök, med ljus och öppen planlösning. Alla lägenheter har tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Runt husknuten finns skid- och elljusspår, [...]

2019-01-29

Ny Hemma-tidning och nytt Klubb Ö-kort

Nu är ett nytt nummer av vår hyresgästtidningen Hemma ute. Med tidningen kommer även ert Klubb Ö-kort för 2019, samt ett blad med alla erbjudanden. Håll utkik i brevlådan under veckan. Här kan du ladda ner tidningen.

2019-01-28

Lilla Remontloppet 9 februari

Lördag 9 februari bjuder vi tillsammans med Spikbodarnas IK in till en familjedag på skidor på Remonthagen. Skidlopp för barn, valla- och tekniktips och fika – allt helt gratis! Förbättra din åkning Spikbodarnas IK tipsar om både valla och teknik. Lilla Remontloppet Skidlopp för barn i alla åldrar – hela dagen. Åk ett varv (ca [...]

2019-01-18

Välkommen på visning i Lit

Är du intresserad av våra nya lägenheter på Litshöjden? Eller ska du flytta dit? 24 januari och 6 februari har vi två öppna visningar. Torsdag 24 januari och onsdag 6 februari har du möjlighet att se de nya hyresrätterna. Visningarna är mellan klockan 18.00 och 19.30 och vi visar lägenheter i alla storlekar. Lägenheterna ligger [...]

2019-01-18

Vinnare i namntävlingen: ”Litshöjden”

Det nya kvarter som Östersundshem bygger i Lit kommer att kallas ”Litshöjden.” Bidraget skickades in av Anne-Maj Siwers Enbom, som vinner ett presentkort på Fröken Olssons Lilla Fik. Bykontoret i Lit fick totalt in 71 bidrag, och en jury med representanter från Östersundshem och Bykontoret röstade enhälligt fram ”Litshöjden” som bästa förslag. Motiveringen lyder: ”Litshöjden [...]

2019-01-17

Anmäl dig och få gratis basketbiljetter

Fredag 1 februari är vi matchvärd när Jämtland Basket möter Wetterbygden. Då har du som hyresgäst chansen att få gratisbiljetter till matchen. Vi har 200 biljetter att dela ut. Du anmäler dig genom att skicka ett mejl till tavling@ostersundshem.se Märk mejlet med ”Basket”. Två biljetter per hyresgäst. Först till kvarn! Sista anmälningsdag 24 februari! (Efter [...]

2019-01-15

Till hyresgäster i Östersundshem Exploatering AB och Östersundshem 2

Östersundshem AB, 556528-1648, har lämnat in ansökan om fusion till Bolagsverket där man avser att slå samman ovanstående bolag till Östersundshem AB. Fusionen innebär att hyresförhållandet överförs till Östersundshem AB. Fusionen innebär att hyresaviseringen för maj månad 2019 kommer att ske med Östersundshem AB som hyresvärd. Vi vill påminna er om att ni, jämlikt 23 [...]

2019-01-11

Rättelse: Östersundshem kräver Daniel Kindberg på skadestånd

Styrelsen i Östersundshem har idag beslutat att kräva skadestånd av före detta vd, Daniel Kindberg samt övriga åtalade. Detta sker i enlighet med de åtalspunkter som tingsrätten nu framlagt. - Våra anspråk gäller både rena kapitalförluster, men också de kostnader som vi haft internt i samband med det utredningsarbete som nu lett fram till åtal, [...]

2018-12-11

Snöröjning i våra områden

Nu när vintern är här är det många som ringer till vår kundservice med frågor om snöröjning. Här hittar du lite information om hur vi jobbar med att ploga och skotta snö.

Vem har ansvar för snöröjningen?
Östersundshem har hand om snöröjningen inom våra egna bostadsområden, samt gångbanor i anslutning till fastighetens tomtgräns. Om någon annan äger tomten mellan fastigheten och trottoaren är det deras ansvar. Kommunen ansvarar för att ploga allmänna gator, gång- och cykelvägar.

När börjar det att snöröjas?
För att kunna få bort snön så snabbt som möjligt har Östersundshem anlitat entreprenörer för att hjälpa oss med snöröjning. De börjar skotta vid fem centimeters snödjup, och vid ett normalt snöfall ska det vara färdigt sex timmar efter att arbetet påbörjades. Vid stora snöfall kan det dock behövas snöröjning flera gånger – och då kan det ta lite mer tid.

Hur prioriteras snöröjningen?
När det kommer mycket snö prioriteras genomfartsvägar, före exempelvis gångvägar till cykelförråd och soprum. Att ta bort snöhögar är inte prioriterat eftersom möjligheterna att förvara snö i centrala stan är begränsade. Om snöhögarna inte innebär någon direkt fara låter vi dem ligga kvar.

Vad är viktigt att tänka på?
Vid stora mängder snö kan det ta längre till innan alla områden är snöröjda. Ha gärna lite tålamod – kanske har vi inte hunnit till ditt område ännu. Tänk även på att de som kör plogbilarna inte är ansvariga för prioriteringen av snöröjningen. Vänd er istället till vår Kundservice om ni har synpunkter.