Nyheter

Visa senaste nyheterna

Senaste nyheterna

2018-10-22

Med anledning av inslaget i P4 Jämtland

Med anledning av dagens inslag i P4 Jämtland vill vi dementera uppgiften om att Östersundshem är skattefinansierade. Östersundshem är ett aktiebolag och drivs inte av skattemedel.

2018-10-19

Nu går vattnet att dricka igen – kokningspåbudet upphävt

Östersunds kommun meddelade under fredag förmiddag att vattnet inte längre behöver kokas och att man kan dricka och använda det som vanligt. Läs mer på kommunens hemsida.

2018-10-17

Nytt nummer av Hemma

Nu är ett nytt nummer av vår hyresgästtidningen Hemma ute. Den kommer i brevlådan under veckan. Här kan du ladda ner tidningen.

2018-10-17

Vår medarbetare Maria fick Guldstjärnan

Vi är så stolta och glada över att vår kundservicemedarbetare Maria Bergsten idag blev utsedd till årets serviceperson i Östersund. Priset delas ut i samband med en företagsfrukost på Rådhuset. Läs mer om Guldstjärnan här.

2018-10-11

Gratis biodag för hyresgäster – 27 oktober

Lördag 27 oktober bjuder vi dig som hyresgäst på bio tillsammans med Folkets Bio Regina. Under dagen visar vi fyra olika filmer, två barnfilmer och två vuxenfilmer. Ta med familjen eller grannen till Bio Regina på Prästgatan 56. Fribiljetterna hämtar du på Bio Regina mot uppvisande av Klubb Ö-kortet. Biljetterna går att hämta under bions [...]

2018-10-03

Prova på-dagen 28 oktober

Prova på-dagen firar fem år! Söndag den 28 oktober klockan 10.00-14.00 är alla barn och unga välkomna till Östersund Arena för att testa en rad olika sporter. Tillsammans med flera olika idrottsföreningar arrangerar vi prova på-dagen på Östersund Arena. Här kan barn och ungdomar testa konståkning, bandy, gymnastik, hockey och kälkhockey utan kostnad. Aktiviteter kommer [...]

2018-10-03

Östersundshems delårsbokslut 2018

Här kan du ladda ner och läsa Östersundshems delårsbokslut för 2018-01-01  – 2018-08-31. Delårsbokslut 2018

2018-09-18

Hurra och grattis till vår medarbetare Maria som är finalist i Guldstjärnan!

Vi är mycket stolta och glada över att Maria Bergsten är en av tre finalister som kan bli årets serviceperson i Östersund. Maria arbetar med kundservice hos oss och du kanske har mött henne i vår Bobutik. Så här skriver Östersunds kommun på sin hemsida: Guldstjärnan är jämtlandskommunernas egen årliga utmärkelse som delas ut till [...]

2018-09-14

21 september öppnar kundservice 10.00

Fredag 21 september öppnar vår kundservice via telefon klockan 10.00. Resten av dagen har vi öppet som vanligt. När vi har stängt kan du mejla frågor till info@ostersundshem.se och göra ej akuta felanmälningar via Mina sidor. Vid akuta ärenden (t.ex. vattenläckage) ring jouren, tel 063-13 71 00.

2018-08-31

Nya hyreshuset på plats på Remonthagen

Nu kan du se de nya husen på Remonthagen växa fram! Totalt bygger vi 87 nya bostäder i området med närhet till både natur och stad. Det första hyreshuset på fyra våningar är redan på plats, och snart är det dags för vårt nya trygghetsboende Stallmästaren att få väggar och tak. Inflyttningen är preliminärt hösten [...]

2018-07-16

Gratis sommarutställning på Jamtli Exercishall

Jamtli Exercishall

Utställningen 4 x HANTVERKSTÄDER på Jamtli Exercishall (Infanterigatan 30, se karta) tar utgångspunkt i olika rum i det jämtländska landskapet där kreativiteten har fått fritt spelrum. Där hantverkstradition utforskas och tekniskt kunnande blir till genom test och lust. En träbit blir ett färgrikt drag som lockar storgäddan när Patrik Granudd ger sig i kast med betesbyggande. Ett papper blir en detaljerad värld om pappersklipperskan och folkkonstnärinnan Karin Nilsén Andersson sätter saxen i arket. Ett avlidet djur tillvaratas då garverskan Helena Gjerum för vidare ett kunnande som människan i norr inte hade överlevt utan. Vävaren Morteza Golestani uppfinner egna knyttekniker och låter remsor och garn bli de mjukaste bruksföremål.

”I ett garage i ASPÅS, Krokom. Vid ett köksbord i SVANINGEN, Strömsund. På gårdsplanen på ROMOHÖJDEN, Åre. Inne i ett hus i BRYNJEGÅRD, Ragunda.”

Detta är ett utställningsrum för alla. En plats att reflektera över traditionen, skapande och hantverk. Ett rum som hyllar den aldrig sinande möjligheten att bli invigd i något för en själv helt nytt med ett flertal stationer där du kan testa eget skapande. Varmt välkommen att ut-forska egna kreativa stigar och ta del av andras.

Varje torsdag kl 13 gästas utställningen av någon av hantverkarna som bjuder in till en lättsam föreläsning/workshop och möjlighet att ställa alla frågor och funderingar du har kring hantverk och teknik:

19 JULI – MORTEZA GOLESTANI – Vävning & Ull
26 JULI – KARIN NILSÉN ANDERSSON – Klipp & Papper
2 AUGUSTI – PATRIK GRANUDD – Täljning & bete
9 AUGUSTI – HELENA GJERUM – Garvning och skinn

Öppet: 19 juli – 12 augusti / torsdag – söndag / kl 12-16 / GRATIS INTRÄDE!

www.jamtliexercishall.com