Nyheter

Visa senaste nyheterna

Senaste nyheterna

2018-08-15

Extraöppet för studentinflyttning – 1 sept

Ska du flytta in en av våra studentlägenheter? Lördag 1 september har vi extraöppet för att underlätta för dig som inte kan besöka oss under våra ordinarie öppettider. Bobutiken har den dagen öppet mellan klockan 14.00 och 17.00. Fullmakt för tillträde 1 september Kom ihåg att du har tillträde till ditt nya studentboende först från [...]

2018-08-02

Information om boende för nyantagna studenter

Har du blivit antagen till Mittuniversitet eller Yrkeshögskola i Östersund till höstterminen 2018? Söker du studentbostad? Till och med den 10 augusti i år gäller bostadsgarantin för nyantagna studenter vid Mittuniversitet samt Yrkeshögskola i Östersund. För studentbostäder hos Östersundshem gäller principen först till kvarn. Just nu ligger inga bostäder ute på Studenttorget som är vår [...]

2018-08-01

Östersundshem anställer ny vd

Styrelsen för Östersundshem har beslutat att från och med 20 augusti 2018 anställa Johannes Merbom som ny vd för Östersundshem AB. Johannes, född 1976, kommer närmast från en anställning som operativ chef/teknisk direktör i Ryssland, för det tyska förvaltningsbolaget ECE. Tidigare anställningar inkluderar bland annat den som avdelningschef inom Project Department, hos IKEA Real Estate [...]

2018-07-30

Eldningsförbud

På grund av den höga brandrisken i skog och mark har Länsstyrelsen i Jämtlands län beslutat om eldningsförbud. Förbudet omfattar all eldning utomhus, även vid särskild ordningsställda grillplatser samt användande av portabla sprit- och gasolkök. Eldningsförbudet gäller tillsvidare. Kom även ihåg att du aldrig får grilla på balkongen. Information svenska och engelska Information arabiska Information [...]

2018-07-25

Gällande domen från Förvaltningsrätten

Styrelsen för Östersundshem har beslutat att inte överklaga Förvaltningsrättens dom avseende upphandlingen av Attefallshus som skedde under 2016 – 2017. Domen innehåller två delar – den ena är den del som avser att det var brådskande att uppföra bostäder i rådande situation, den andra delen är omfattningen av avtalet, bestående av 100 Attefallshus och option [...]

2018-07-16

Gratis sommarutställning på Jamtli Exercishall

Utställningen 4 x HANTVERKSTÄDER på Jamtli Exercishall (Infanterigatan 30, se karta) tar utgångspunkt i olika rum i det jämtländska landskapet där kreativiteten har fått fritt spelrum. Där hantverkstradition utforskas och tekniskt kunnande blir till genom test och lust. En träbit blir ett färgrikt drag som lockar storgäddan när Patrik Granudd ger sig i kast med [...]

2018-07-05

Arrendator till vandrarhemmet Camp Björnvaktaren sökes

Camp Björnvaktaren är ett lägenhetsboende som ligger i närheten av Skidstadion i Östersund och ägs av Östersundshem. Här finns 20 nyrenoverade lägenheter med fördelningen två till fyra bäddar och möjlighet till extrasängar. Samtliga är fullt utrustade för självhushåll och med tillgång till en gemensam tvättstuga. Utöver lägenhetsboendet finns också den helt nyrenoverade ÖSK-stugan, med fyra [...]

2018-07-03

Öppettider i sommar

I juni har vi öppet som vanligt men från 2 juli till 17 augusti har vi ändrande öppettider i Bobutiken och Kundservice via telefon. Vecka 27 – 33 (2 juli – 17 aug) Bobutiken: Vardagar 10.00 – 15.00 Extraöppet Måndag 2 juli 08.00 – 17.00 Onsdag 1 augusti 08.00 – 17.00 Kundservice: Vardagar 08.00 – [...]

2018-07-02

Sänkta hyror i Fagerskrapan

Efter en förhandling om individuell mätning och debitering av kall- och varmvatten i Fagerskrapan har Östersundshem träffat en överenskommelse med Hyresgästföreningen om att sänka hyrorna i fastigheten med 20 kronor per kvadratmeter och år från och med den 1 augusti 2017. Exempel: Bor du i en lägenhet på 60 kvadratmeter får du en återbetalning på [...]

2018-07-02

Moms på individuell mätning och debitering av el och vatten

Om du bor i en av våra fastigheter som har individuell mätning och debitering av el och vatten kommer du nu se moms på hyresavin. Priset för dig som hyresgäst förändras inte, men delas upp i moms och avgift. Bakgrunden är ett ställningstagande från Skatteverket om att individuell mätning och debitering av el, vatten och [...]

2018-02-10

Bodagen i Vinterparken 17 februari

Bodagen

Lördag 17 februari kl. 11-15 är det äntligen dags för Bodagen i Vinterparken! Östersundshem bjuder in dig till en dag fylld av roliga aktiviteter och gratis korv och dryck. Nytt för i år – snowracercup för alla åldrar på Stortorget!

Det blir en fullspäckad dag för hela familjen – skattjakt med Birger -
ansiktsmålning och eldshow med Cirkus Kul och Bus – skridskoskola tillsammans med IF Castor och ÖIK och mycket annat skoj!

Hockeyklubbor finns att låna men ta med egen hjälm och skridskor.

Grillarna är igång och korv och dryck hämtar du i vårt tält i Vinterparken.

Nyhet – Urton Open by Östersundshem – snowracercup på Stortorget
Var med och tävla i ”Snowracer Big Air” & ”Snowracer Parra Slope”. Öppen tävling för alla åldrar. Snowracer finns att låna.

Ta med familjen, grannen eller en kompis och kom förbi!

Program för Bodagen:
11.00-15.00 Hockey- och skridskoskola med ÖIK
11.00-15.00 Skridskolek med IF Castor
11.30 Skattjakt
12.00-14.00 Ansiktsmålning med Cirkus Kul och Bus
12.00 Uppvisning med Cirkus Kul och Bus
12.30 Uppvisning med IF Castor vid lilla scenen
13.00 Skattjakt
14.00 Uppvisning med Cirkus Kul och Bus

Tider Urton Open:

12.00-15.00 Träning
15.00-16.00 Tävling

Program Urton Open:
10.00 Anmälan
12.00 Open session (öppet för alla att köra i hoppen & Parra Slope banan)
14.00 Final Urton Parra Slope
15.00 Final Urton Big Air
16.00 Prisutdelning (1-3 i båda grenarna vinner fina priser från Stiga)

Vinterparken öppnar för säsongen redan i morgon den 3 februari och med Klubb Ö-kortet har du alltid rabatt i Vinterparken. Läs mer om våra erbjudanden här.