Nyheter

Visa senaste nyheterna

Senaste nyheterna

2017-09-20

Östersundshem får kommunens miljöpris

”Östersundshem går före och visar vägen i branschen”, det är en del av motiveringen till varför Östersundshem får miljöpriset 2017. Miljöpriset delas ut årligen, för att belöna och uppmuntra insatser som främjar en hållbar utveckling i Östersunds kommun. Under onsdagen delades årets pris ut i samband med klimatseminariet ”Fossilfritt Jämtland”. Östersundshems vd Daniel Kindberg fanns [...]

2017-09-15

Tänk på att säga upp din studentbostad i tid

Läser du sista terminen? Då är det dags att börja tänka på att säga upp din studentlägenhet. Planerar du att flytta ut vid årsskiftet måste din skriftliga uppsägning kommit in senast sista september. Uppsägningstiden är tre kalendermånader, och innebär vanligtvis att du måste lämna din uppsägning senast den sista i månaden för att inte bli [...]

2017-09-03

Tolk på arabiska och tigrinja i september

Om du mellan den 4 och 29 september behöver hjälp med tolkning på arabiska eller tigrinja finns tolk på plats i vår butik på tisdagar och torsdagar. Vi hjälper dig med tolkning gällande hyresfrågor, söka bostad eller andra ärenden som rör ditt boende. Du behöver inte boka tid utan det är bara att komma förbi, [...]

2017-08-31

Halva priset på skridskoskola med Klubb Ö

Den 5 september börjar höstens skridskoskola med IF Castor konståkning. Hyresgäster hos Östersundshem har 50 procent rabatt på terminsavgiften. Skridskoskolan är på tisdagar mellan klockan 18.00-18.45 i B-hallen i Östersund Arena, och du får träna skridskoåkning och skridskoteknik. Den ordinarie avgiften är 900 kronor men med Klubb Ö-kortet betalar du 450 kronor. Det tillkommer en [...]

2017-08-25

Gratis fotbollslördag för unga 10-15 år

I september bjuder vi tillsammans ÖDFF in till gratis fotboll för ungdomar. Alla killar och tjejer mellan 10 och 15 år är välkomna, du behöver inte ha spelat fotboll tidigare utan tanken är att umgås och ha roligt tillsammans. Aktiviteten är en del av vårt samarbete med ÖDFF. Totalt blir det fyra tillfällen, varav de [...]

2017-08-24

Extraöppet för studentinflyttning – 2 sept

Ska du flytta in en av våra studentlägenheter? Den 2 september har vi extraöppet för att underlätta för dig som inte kan besöka oss under våra ordinarie öppettider. Mellan 14.00-17.00 lördag 2 september kan du som fått en studentbostad hos oss komma till vår Bobutik på Rådhusgatan 29 och hämta nycklar. Våra ordinarie öppettider är [...]

2017-08-23

Visning av hus 2 på Tallåsen

Onsdag 30 augusti kl 18-20 visar vi översta våningen i hus 2 på Tallåsen. Visningen är ett perfekt tillfälle för dig som ska flytta till Tallåsen att få en uppfattning om rumstorlek och den finfina utsikten. Självklart är alla andra intresserade också välkomna. Ingen föranmälan behövs. Adressen är Bandvagnsgränd 4. Entré sker från ovansidan via [...]

2017-08-23

Grönt i Studentkårens mätning! Alla studenter får bostad i Östersund

Östersund är rankad som grön i årets mätning av studentboenden från Sveriges förenade studentkårer. Det innebär att studenter i Östersund fått ett tryggt boende inom en månad. (Östersundshem förmedlar alla studentboenden i staden.) Här kan du läsa hela rapporten

2017-08-22

Information om studentbostäder

Nu har alla som sökte studentbostad innan tiden för bostadsgarantin löpte ut blivit erbjudna boende. Det innebär att vi återigen publicerar lediga studentbostäder på Studenttorget. Här hittar du Studenttorget, nu gäller först till kvarn. Finns inga studentbostäder på sidan innebär det att vi inte har några lediga just nu. Men håll gärna utkik, lediga bostäder [...]

2017-08-15

Rabatt på höstens aktiviteter med Klubb Ö

Konståkning, gymnastik, musiklektioner, träning och simning är några av sakerna som du som hyresgäst har rabatt på med Klubb Ö. Nu drar snart höstens aktiviteter igång. För barn som bor hos oss erbjuder vi rabatt på bland annat simskola, gymnastik, cirkus och konståkning. Funderar du på att skaffa gymkort har du gratis inskrivningsavgift och på [...]

2017-05-22

Information om boinflytande

Just nu möts du som besöker vår hemsida av en enkät om boinflytande. Enkäten vänder sig till våra hyresgäster, och i det senaste numret av hyresgästtidningen Hemma svarade boinflytandegruppen på några frågor om boinflytande, de svaren hittar du även här nedan.

Tidigare har Hyresgästföreningen (HGF) hållit i boinflytandet för dig som bor hos oss. Men eftersom vi gärna vill tillvarata de åsikter och det engagemang som finns i våra bostadsområden, så tittar Östersundshem på att ta tillbaka ansvaret för denna viktiga funktion.

Varför planerar Östersundshem att ta tillbaka ansvaret för boinflytande?

Vi vill göra det lättare för hyresgästerna att utöva sitt boinflytande – direkt mot hyresvärden, utan mellanhänder. Alla som bor hos oss ska ha möjlighet att påverka och tycka till, det är en grundläggande rättighet för dig som hyr bostad. Därför vill vi återta ansvaret.

När kommer det nya systemet igång?
Under 2017. Inom kort inventeras vi alla lokaler som HGF haft tillgång till. Tanken är att öppna upp dessa utrymmen för alla hyresgäster, så att fler får tillgång till en gemensamhetslokal. Detta arbete sker löpande under året. Under tiden passar vi på att fråga er boende om angelägna åtgärder i just ditt bostadsområde. Den 20 augusti bjuder vi in alla våra hyresgäster till en Bodag på Jamtli. Här har du möjlighet att göra din röst hörd, träffa områdesvärdar men också ta del av underhållning och en trevlig dag.

Vad omfattas av boinflytande i praktiken?
Enligt Boverket avser boinflytande (eller boendeinflytande) vanligen ett mer kollektivt inflytande över utvecklingen i det egna bostadsområdet. Boinflytandet gäller alltså främst underhåll, skötsel och förbättringar av gemensamma ytor som gårdar, lekplatser, källare, garage och parkeringar. Om det däremot finns brister i din enskilda lägenhet funkar det precis som vanligt med felanmälan, eller möjlighet till en standardhöjande åtgärd.

Hur utövar jag boinflytande?
Kontakta oss och berätta om dina tankar och förslag på förbättringar. Det kan gälla önskemål om nya parkbänkar, ett fotbollsmål till barnen på gården eller nya planteringar. Men kom ihåg – det är främst gemensamma ytor som omfattas av boinflytandet, inte ditt enskilda boende. Mejla till info@ostersundshem.se och märk ditt mejl ”Boinflytande”. Eller skicka ett vykort till Östersundshem AB, Rådhusgatan 29, 831 35 Östersund. Märk kortet ”Boinflytande”.