Nyheter

Visa senaste nyheterna

Senaste nyheterna

2017-11-24

Vi stänger kl. 16.00 fredag 24 november

Kundservice och Felanmälan stänger kl. 16.00 fredag 24 november, både via telefon och i receptionen. Frågor kan under tiden lämnas till info@ostersundshem.se och felanmälningar kan skickas in via Mina sidor.   Vid akut felanmälan (vattenavbrott etc) kontakta jouren på tel 063-13 71 00.

2017-11-20

70-årsjubileum med öppet hus

Östersundshem firar 70 år, och det uppmärksammar vi bl.a. med en Öppet hus-dag i våra nyrenoverade lokaler på Prästgatan 50 (gamla Saga-lokalen, som numera heter Verket). Kom förbi den 29 november kl 11-15. Alla är välkomna! 11.00 Vad händer i den nya lokalen? Lunchföreläsning med Daniel Kindberg och Innanförskapsakademin.    Vi bjuder på bakelser! Det [...]

2017-11-20

Rabatt på körkonsert med Tomas Ledin och The Rockin Pots

Jämtlands musikskolas körer Just For Fun, Still For Fun & The Rockin Pots med gästartist Tomas Ledin bjuder in till konsert 20 december kl. 19.00. Klubb Ö-kortet ger dig som hyresgäst halva priset på biljetterna! Biljetterna köper du på Gamla Teatern. Biljettsläpp måndag 20 november kl. 17.00. Klubb Ö pris: 125 kr. (Ord pris 250 [...]

2017-11-16

Halva priset på Rock- och Popkören 65+ julkonsert med Micke Mojo

Kom i julstämning med konsert på Gamla Teatern. Den 3 december klockan 19.00 bjuder Rock- och Popkören 65+ in till julkonsert med Micke Mojo. Hyresgäster har 50 procent rabatt med Klubb Ö-kortet. Gå in på www.rockpop.se för att köpa dina biljetter, välj Östersundshem och köp till rabatterat pris. Klubb Ö-pris: 100 kr för vuxen (ord [...]

2017-11-16

Logga in för att behålla din kötid

Från och med 1 januari 2018 kommer vi inte längre att skicka ut en årlig påminnelse om att logga in och därmed förlänga din kötid. Vill du som står i vår bostadskö behålla dina köpoäng är det därför viktigt att du själv kommer ihåg att logga in åtminstone en gång inom en tolvmånadersperiod (exempel: om [...]

2017-11-01

Östersundshem föreslås få positivt planbesked för hyreslägenheter i Lit

Önskan om fler hyreslägenheter i Lit har länge varit stor. Östersundshem har ansökt om att få påbörja en detaljplaneprocess för att bygga hyreslägenheter. Ansökan som Östersundshem har lämnat in till Samhällsbyggnadsförvaltningen i Östersund gäller ett flerfamiljshus på kommunens fastighet Söre 5:83, direkt söder om fotbollsplanen i Lit – i anslutning till förpackningsinsamlingen. - Nya bostäder [...]

2017-11-01

Dags för kundundersökning

Just nu genomför undersökningsföretaget Mistat AB en kundundersökning bland Östersundshems hyresgäster. Det är viktigt för oss att få reda på vad du som hyresgäst tycker om Östersundshem, och genom undersökningen mäter vi bland annat kundnöjdhet. Mistat kommer att ringa upp slumpmässigt utvalda hyresgäster för en telefonintervju som tar ungefär tio minuter. Dina synpunkter är värdefulla [...]

2017-10-26

Nya öppettider för Kundservice och Bobutiken från vecka 44

Från måndag den 30 oktober 2017 har vår kundservice via telefon och vår bobutik på Rådhusgatan 29 nya öppettider. Ordinarie öppettider från 30 oktober Bobutiken: Vardagar 10.00 – 16.30 Extraöppet vid inflyttning, första vardagen varje månad: 08.00 – 18.00 Kundservice: Vardagar 08.00 – 16.30 Lunchstängt: 12.00 – 13.00 Övrig tid kan du alltid skicka mejl [...]

2017-10-26

Sponsringsnyheter – håll ögonen öppna!

Nu är det snart dags för ett nytt år, och det innebär fler spännande sponsorsamarbeten. Under 2018 kommer vi att presentera ett par roliga nyheter, så håll utkik! Förmånerna som våra sponsorsamarbeten ger är något som är mycket uppskattat bland våra hyresgäster. I vår senaste kundundersökning uppgav 75 procent att de vara positiva till sponsring, [...]

2017-10-25

Halva priset på Skridskokul och Bandyskola

Vintern närmar sig med stormsteg och snart är det dags för Skridskokul och Bandyskola med Östersunds bandysällskap. Med Klubb Ö har du som hyresgäst 50 procent rabatt på deltagaravgiften. Skridskokul och Bandyskolan kommer att vara på måndagar kl. 18.15, med start 13 november och pågår sedan till i slutet av februari. Det finns två olika [...]

2017-05-22

Information om boinflytande

Just nu möts du som besöker vår hemsida av en enkät om boinflytande. Enkäten vänder sig till våra hyresgäster, och i det senaste numret av hyresgästtidningen Hemma svarade boinflytandegruppen på några frågor om boinflytande, de svaren hittar du även här nedan.

Tidigare har Hyresgästföreningen (HGF) hållit i boinflytandet för dig som bor hos oss. Men eftersom vi gärna vill tillvarata de åsikter och det engagemang som finns i våra bostadsområden, så tittar Östersundshem på att ta tillbaka ansvaret för denna viktiga funktion.

Varför planerar Östersundshem att ta tillbaka ansvaret för boinflytande?

Vi vill göra det lättare för hyresgästerna att utöva sitt boinflytande – direkt mot hyresvärden, utan mellanhänder. Alla som bor hos oss ska ha möjlighet att påverka och tycka till, det är en grundläggande rättighet för dig som hyr bostad. Därför vill vi återta ansvaret.

När kommer det nya systemet igång?
Under 2017. Inom kort inventeras vi alla lokaler som HGF haft tillgång till. Tanken är att öppna upp dessa utrymmen för alla hyresgäster, så att fler får tillgång till en gemensamhetslokal. Detta arbete sker löpande under året. Under tiden passar vi på att fråga er boende om angelägna åtgärder i just ditt bostadsområde. Den 20 augusti bjuder vi in alla våra hyresgäster till en Bodag på Jamtli. Här har du möjlighet att göra din röst hörd, träffa områdesvärdar men också ta del av underhållning och en trevlig dag.

Vad omfattas av boinflytande i praktiken?
Enligt Boverket avser boinflytande (eller boendeinflytande) vanligen ett mer kollektivt inflytande över utvecklingen i det egna bostadsområdet. Boinflytandet gäller alltså främst underhåll, skötsel och förbättringar av gemensamma ytor som gårdar, lekplatser, källare, garage och parkeringar. Om det däremot finns brister i din enskilda lägenhet funkar det precis som vanligt med felanmälan, eller möjlighet till en standardhöjande åtgärd.

Hur utövar jag boinflytande?
Kontakta oss och berätta om dina tankar och förslag på förbättringar. Det kan gälla önskemål om nya parkbänkar, ett fotbollsmål till barnen på gården eller nya planteringar. Men kom ihåg – det är främst gemensamma ytor som omfattas av boinflytandet, inte ditt enskilda boende. Mejla till info@ostersundshem.se och märk ditt mejl ”Boinflytande”. Eller skicka ett vykort till Östersundshem AB, Rådhusgatan 29, 831 35 Östersund. Märk kortet ”Boinflytande”.