Nyheter

Visa senaste nyheterna

Senaste nyheterna

2017-01-16

Östersundshems VD fortsätter att minska sina externa uppdrag

Vid sidan om sin tjänst som VD på Östersundshem så har Daniel ett fåtal externa uppdrag som har godkänts av Östersundshems styrelse. Ett av dessa uppdrag är som ledamot i Reaxcer. Daniel Kindberg väljer nu att avstå omval till Reaxcers styrelse och avslutar därmed uppdraget inom en snar framtid. Med anledning av det har ett [...]

2017-01-16

Information om Attefallshusen och Konkurrensverket

Med anledning av de 100 Attefallshus som direktupphandlats, efter beslut av en enig styrelse i Östersundshem, har Konkurrensverket (KKV) beslutat att undersöka möjligheten att ansöka om upphandlingsskadeavgift hos Förvaltningsdomstolen. Handläggningsläget hos KKV ger Östersundshem tillfälle att senast den 20 januari 2017 lämna in ett skriftligt yttrande över detta utkast. Det innebär att KKV endast går [...]

2016-12-30

Gott nytt år med nya Klubb Ö-erbjudanden

Nytt år är lika med nya rabatter med Klubb Ö-kortet. Simklubben Ägir och Spikbodarnas Skidklubb är två av våra nya sponsorsamarbeten som betyder ännu fler fina erbjudande för alla hyresgäster. Genom ditt Klubb Ö-kort får du 15 procent rabatt på SK Ägirs simskolor för barn mellan fem och tio år. Erbjudandet gäller för simskoleundervisning inom [...]

2016-12-22

Östersundshem höjer hyran med 0,7 procent

​Efter förhandlingar mellan Östersundshem och Hyresgästföreningen Region Norrland står det nu klart att hyreshöjningen för 2017 blir 0,7 procent. Östersundshem yrkade på en höjning med 2,09 procent, till följd av ökade kostnader för såväl taxebundna avgifter som för entreprenörer. Utöver detta finns också ett eftersatt underhållsbehov i fastighetsbeståndet. Dock får vi konstatera att den överenskomna [...]

2016-12-12

Hädanefter får du din faktura utskickad varje månad

Östersundshem har aviserat ut hyrorna endast för januari 2017, inte för ett helt kvartal som vanligt. Du kommer fortsättningsvis att få din hyresavi varje månad. Detta beror på att vi numera debiterar bland annat de nyproducerade bostäderna individuellt för vatten och el, och därför kan dessa endast kan få en faktura i taget. Därmed måste [...]

2016-12-06

Hyresgäster ser ÖFK till bättre priser

Som hyresgäst hos Östersundshem ser du ÖFK:s hemmamatcher i Allsvenskan till rabatterade priser. Ta med dig ditt Klubb Ö-kort för rabatt på säsongskort och biljetter i ÖFK-shopen. Nu är det klart med rabatter för hyresgäster på ÖFK:s hemmamatcher i Allsvenskan nästa säsong. ÖFK har släppt sina säsongskort för 2017 och som hyresgäst har du 35 [...]

2016-12-01

Nytt bevakningsbolag för upplåsning och störningsjour

Vi har bytt bevakningsbolag till PD-bevakning och från och med nu kommer de att ha hand om upplåsning och störningsjour för hyresgäster. Om du låst dig ute och behöver hjälp med att låsa upp din bostad ska du ringa PD-bevakning på 063-12 85 65, de svarar dygnet runt. Vid upplåsning ska du kunna visa legitimation [...]

2016-11-17

Nu inleds hyresförhandlingar för 2017

Östersundshem kan under 2016 konstatera att kostnaderna för såväl renhållning som vatten ökat markant. Dessutom finns brister i underhåll av många fastigheter. Därför lägger vi ett något högre bud i hyresgästförhandlingarna inför 2017, jämfört med i fjol. – Vi planerar att spendera minst 30 miljoner på underhåll nästa år – det rör åtgärder som länge [...]

2016-11-16

Dörrknackande försäljare i våra områden

Återigen får vi in rapporter om att dörrknackare är ute i våra områden och försöker sälja brandsäkerhetsprodukter. Vi har inget avtal med någon dörrknackande försäljare, och du behöver inte köpa någonting av vad de säljer. Vi har inga samarbeten av denna typ. Om Östersundshem någon gång behöver komma i kontakt med dig, eller om vi [...]

2016-11-15

Julkonsert med Rock- och Popkören

Kom i julstämning med julkonsert på Gamla Teatern. Den 6 december klockan 19.00 bjuder Rock- och Popkören 65+ in till konsert. Kören leds av Roger Rådström med husband och årets gästartist är Kingen. Bor du hos Östersundshem har du rabatt med ditt Klubb Ö-kort och betalar 100 kronor per biljett (Ordinarie pris 180 kronor). Barn [...]

2017-01-04

Attefallshus i Lit, mer information

Här hittar du fakta om det pågående bygglovsärendet gällande Attefallshus i Lit:

Östersunds kommuns hemsida