Nyheter

Visa senaste nyheterna

Senaste nyheterna

2017-02-24

Konkurrensverket går vidare med Attefallshusen

Med anledning av att Konkurrensverket muntligen har kontaktat vårt juridiska ombud, Foyen Advokatbyrå, med uppgift om att de avser att gå vidare till Förvaltningsrätten gällande direktupphandlingen av Attefallshusen har vi skickat ut följande pressmeddelande. Läs hela pressmeddelandet här.

2017-02-23

Föreläsningar, vinterparkour och afterski – fullspäckat under Nordiska Ungdomsspelen

Prova skidåkning och vinterparkour i Vinterparken eller lyssna på intressanta föreläsare på Storsjöteatern. När Nordiska Ungdomsspelen drar igång i helgen handlar det inte bara om tävlingar i olika skidgrenar utan det bjuds även på aktiviteter som är öppna för alla. Vinterparken är en av de centrala platserna under Nordiska Ungdomsspelen. Det är där spelen invigs [...]

2017-02-21

Klubb Ö-erbjudande under Nordiska Ungdomsspelen

I helgen är det dags för Nordiska Ungdomsspelen i Östersund. Om du ska delta och dessutom är hyresgäst hos oss har du genom Klubb Ö rätt till en gratis måltid. Om du bor i en av Östersundshems bostäder och är deltagare i någon av tävlingarna under Nordiska Ungdomsspelen får du en fri måltid i ICA [...]

2017-02-20

Gratis biofilmer för hyresgäster – 4 mars på Bio Regina

Välkommen in i biomörkret! Lördag den 4 mars bjuder vi tillsammans med Folkets Bio Regina på en gratis biofilmsdag. Under dagen visar vi filmer för både stora och små, och du ser dem helt gratis med Klubb Ö. Den första barn- och familjefilmen börjar klockan 14.00 och den första långfilmen klockan 16.00. De filmer vi [...]

2017-02-20

Halva priset på Rasmus på Luffen

I sommar kan du som hyresgäst se familjeföreställningen Rasmus på Luffen till rabatterat pris. Den 10 augusti är det premiär för Rasmus på Luffen på Jamtlis stora utomhusscen. Det blir ett riktigt familjeäventyr fyllt med sång och musik, och med Klubb Ö betalar du endast 125 kronor per vuxen och 75 kronor per barn till [...]

2017-02-15

Öppen visning av toppvåningen sön 19 feb – en försmak av Tallåsen

Nu visar vi översta våningen i ett av våra hus på Remonthagen. Byggnaden är exakt likadan som det första huset i vårt kommande område på Tallåsen, så kom och få en förhandstitt. Visningen är söndag 19 februari 12.00-14.00 i det tredje huset på Remonthagen. Eftersom fastigheten exteriört och interiört är identisk med det första huset [...]

2017-02-03

Välkommen till Bodagen i Vinterparken!

Lördag 18 februari är det äntligen dags för Bodagen i Vinterparken. Mellan klockan 11.00 och 15.00 bjuder Östersundshem in dig till en dag fylld av roliga aktiviteter och gratis korv och dryck. Det blir en fullspäckad dag för hela familjen, ansiktsmålning och cirkuskonster med Cirkus Kul och Bus, häng och fotbollssnack med ÖFK och tillsammans [...]

2017-01-26

Östersundshem ansöker om bygglov för Attefallshus bakom Jämtkraft Arena

Östersundshem har lämnat in en bygglovsansökan gällande 18+2 Attefallshus på en tomt utmed Tallbacksvägen, bakom Jämtkraft Arena och intilliggande fotbollsplan. (18 bostadshus och två servicehus med tvättstuga.) Bygglovsansökan gäller tillfälligt bygglov om fem år. Det innebär alltså att husen inte kommer att stå permanent på platsen. Målgruppen för Attefallshusen är nyanlända, studenter samt ungdomar 18-25 [...]

2017-01-25

Diskussioner förs om att ändra placeringen av Attefallshus i Lit

Östersunds kommun och Östersundshem för diskussioner om att eventuellt ändra på placeringen av planerade Attefallshus i Lit. Dessutom kommer kommunen att ta markprover på den fastighet där Östersundshem beviljats bygglov. Läs mer om det på kommunens hemsida.

2017-01-24

Nytt Klubb Ö-kort och nytt nummer av Hemma

I helgen har du som hyresgäst fått hem ett nytt nummer av tidningen Hemma och tillsammans med tidningen kom även ditt nya Klubb Ö-kort. Så här ser det nya kortet ut och det gäller för 2017. På baksidan av kortet ska du skriva ditt namn och kundnummer. Det gamla kortet för 2016 ska du klippa [...]

2016-11-17

Nu inleds hyresförhandlingar för 2017

Östersundshem kan under 2016 konstatera att kostnaderna för såväl renhållning som vatten ökat markant. Dessutom finns brister i underhåll av många fastigheter. Därför lägger vi ett något högre bud i hyresgästförhandlingarna inför 2017, jämfört med i fjol.
– Vi planerar att spendera minst 30 miljoner på underhåll nästa år – det rör åtgärder som länge har fått stå tillbaka till förmån för låga hyror. Som hyresvärd måste vi nu ta vårt ansvar och agera, säger Daniel Kindberg, vd för Östersundshem.

Förhandlingar med Hyresgästföreningen inleds nu i november, och Östersundshems bud för 2017 landar på 2, 09 procent. Det skulle innebära en medelhöjning av hyran på ca 100 kronor per månad, räknat på en genomsnittlig lägenhet i beståndet. (67, 3 kvadratmeter, månadshyra 4907 kr.)

De senaste åren har hyreshöjningarna varit förhållandevis låga, under 2016 och 2015 resulterade förhandlingarna i höjningar på blygsamma 0, 55 respektive 0, 9 procent. Dock ser vi att de sammanlagda kostnaderna för drift och skötsel ökar mer än så inför nästa år – det gäller till exempel avgifter för vatten och renhållning, liksom ramavtal för hantverkare och yttre skötsel.

Hyresnivån inom Östersundshems bestånd ligger klart under övriga fastighetsbolag i regionen. Färsk statistik från Fastighetsägarna visar att snitthyran per kvadratmeter hos privata fastighetsägare i Östersunds kommun är 1054 kronor, medan Östersundshems snitt ligger på 875 kronor per kvadratmeter.

– Det är viktigt att människor har råd att bo, men det är också viktigt att vi kan ta hand om våra fastigheter och därmed hyresgästernas hem på ett hållbart sätt. Därför behövs den här höjningen, säger Daniel Kindberg och trycker på de förbättringar som hyresgästerna kan förvänta sig om nivåerna justeras:

– Vi ska förbättra fastigheternas underhåll, något som är mycket efterfrågat bland våra hyresgäster.