Nyheter

Visa senaste nyheterna

Senaste nyheterna

2016-10-21

Gratis live-sändning när ÖIK möter Piteå Hockey

ÖIK och Piteå Hockey kämpar nu om en plats i Allettan. På måndag kl 18.45 kan du se matchen gratis via live-sändning på Hockeyettan.tv – med kommentarer av Lasse Kinch och Anders ”ankan” Parmström. Vill du hellre uppleva kampen på nära håll kan du bege dig till Östersund Arena och heja fram ÖIK från läktarplats. [...]

2016-10-21

Höstlovsbasket – Öppet hus 1-3 november

Testa basket under höstlovet! 1-3 november bjuder Jämtland Basket och Östersund Basket in till öppet hus där du får träffa proffsen, kasta boll och bekanta dig med sporten. Evenemanget är gratis och ingen föranmälan krävs, men medtag eget ombyte. Evenemanget riktar sig till ungdomar födda -02 eller senare och arrangeras i samarbete med Östersundshem. Läs [...]

2016-10-11

Riksdagsintresse för våra energisamarbeten

Det Sverigeunika samarbetet där dynga blir till hushållsel börjar nu få uppmärksamhet utanför Jämtland. För ett år sedan gick Östersundshem, Jämtkraft och Jämtlands biogasgårdar in i ett trepartssamarbete där Östersundshem köper överskottsel producerad av biogas. Samarbetet är det första i sitt slag i Sverige och ett gott exempel på hur företag kan ta ansvar och [...]

2016-10-04

Information till dig som bor på Hjorten

Fr.o.m. den 3:e oktober så har vi driftsatt det digitala bokningssystemet på Hjorten. Nu bokar du tvättstugetid på den digitala tavlan i trapphuset, instruktioner hur du går tillväga finner du också på tavlan. När du sedan ska tvätta så är det din tagg som används för att komma in i tvättstugan framöver. Du kommer inte [...]

2016-09-20

Nu kan nyanlända hyra Innanförskapshem

I eftermiddag besökte Östersundshem Grytan tillsammans med Östersunds kommun för att informera om Innanförskapshemmen. Förutom studenter och ungdomar har nu också de som fått uppehållstillstånd, men ännu inte blivit kommunplacerade, möjlighet att söka boende i husen. Mötet hölls i Röda Korsets lokaler, där ett flertal intresserade hade samlats. Responsen bland åhörarna var positiv, och vi [...]

2016-09-20

Provkör en elbil på onsdag

Denna vecka är det Europeiska mobilitetsveckan, och invigning av vår nya elbilspool. Ni träffar oss på onsdag kl 12.30  nere på Stortorget, där bilarna invigs av meterologen Pär Holmgren och kommunalrådet Karin Thomasson. Resten av dagen finns vi på plats mellan 10 och 15.00 för att prata hållbart byggande och bilkörande. Då har du också [...]

2016-09-20

Ändrade Öppettider

Fr.o.m. v. 38 och tillsvidare så kommer vi att på torsdagar öppna kl. 09:00 istället för 08:00, detta avser både reception och telefon. I övrigt så är öppettiderna densamma. Frågor kan under tiden lämnas till info@ostersundshem.se och felanmälningar kan lämnas till fel@ostersundshem.se eller skickas in via Mina sidor. 

2016-09-13

Nytt om Innanförskapshem på Körfältet

Östersundshem har upplåtelseavtal med Rikshem om att bygga tio Innanförskapshem (Attefallshus) på Körfältet. För att se tänkt placering av husen, vänligen besök denna sida På den här sidan kan du läsa frågor och svar om Innanförskapshemmen

2016-09-07

Lunchstängt 14:e – 15:e September

Kundservice och Felanmälan håller lunchstängt kl. 12-13 den 14:e och 15:e September p.g.a. utbildning, både via telefon och i receptionen. Frågor kan under tiden lämnas till info@ostersundshem.se och felanmälningar kan lämnas till fel@ostersundshem.se eller skickas in via Mina sidor. 

2016-08-23

Öppen visning av Remonthagen, 25/8

Missa inte den andra visningen av Remonthagens lägenheter, nu på torsdag 25/8 kl 18-20. Vi kommer då att återigen visa plan 4 i Hus 1, alla storlekar och alla väderstreck. Lägenheterna är identiska som de i Hus 2. Ingen föranmälan behövs, och vi lotsar dig rätt när du kommer till området. Åker du bil kör [...]

2016-02-10

Östersundshem säljer delar av fastighetsbeståndet

Karta över vilka fastigheter som kommer att avyttras

Östersundshems styrelse har beslutat att sälja vissa delar av fastighetsbeståndet. Det gäller delar av Torvalla, fastigheter på Körfältet, i Odensala samt Odenslund, sammanlagt 1698 lägenheter. Försäljningen är planerad för att på ett stabilt och ekonomiskt sätt kunna möta de höga kraven på nyproduktion. Det slutgiltiga och avgörande beslutet om försäljning sker i Kommunfullmäktige, den 17/3 2016.

Köpare är Rikshem, en av Sveriges största privata fastighetsägare – vilka ägs av AMF Pension och Fjärde AP-fonden. Rikshems affärsidé är att förvalta hyresrätter, och deras vision är att vara den nationella allmännyttan.
Du som berörs av bytet kommer att få mer information per post. Om kommunfullmäktige beslutar att försäljningen ska ske, kommer i stort sett allt att fungera som tidigare för dig som hyresgäst. Du behåller ditt hyreskontrakt, men vänder dig till Rikshems lokalkontor i Östersund med frågor och felanmälningar från och med den 1/7 2016.

Här är alla fastigheter som ingår i försäljningen:

 1. Östersund Bakelsen 1 (Blåhammarvägen 78-160)
 2. Östersund Bakplåten 1-2 (Timmervägen 1-77)
 3. Östersund Körfältet (Samtliga fastigheter: Stabsgränd, Divisionsgränd, Batterigränd, Trossgränd)
 4. Östersund Degskrapan 2 (Stubbvägen 1-5)
 5. Östersund Elritsan 4, 5, 6 (Rådhusgatan 85-91)
 6. Östersund Flossamattan 1 (Skogsbruksvägen 85-93, 97-123, 127)
 7. Östersund Frigg 10 (Skolgatan 76, Repslagarstigen 23)
 8. Östersund Harren 2 & 3 (Brunflovägen 22, 24-26 A-B)
 9. Östersund Lussekatten 1 (Blåhammarvägen 2-76)
 10. Östersund Majsen 11 (Ringvägen 26-30)
 11. Östersund Mangården 1 (Hemvägen 27-57)
 12. Östersund Medeltiden 1 (Järnåldersvägen 1-15)
 13. Östersund Pionen 13 (Övre Hantverksgatan 23-25, Stuguvägen 20)
 14. Östersund Ryamattan 1 (Stöttingvägen 2-26, Skogsbruksvägen 1-17)
 15. Östersund Symaskinen 1 (Skogsvaktarvägen 2-28, Jägmästarvägen 1-23)
 16. Östersund Trasmattan 1 (Skogsbruksvägen 19-75)
 17. Östersund Tröskan 11 (Odenskogsv 102-106, 112-114, Slåtterv 5-23)
 18. Östersund Vallmon 1 (Ängegatan 10)

Frågor och svar

På denna sida hittar du frågor och svar kring försäljningen »

ሓበሬታ‏ ብዛዕባ ገዛወቲ ዝሽጥናዮ ብ ትግርኛ ኣብዚ ኣለኩም። (Information på tigrinja)

للمعلومات بلغة العربية عن ببيع المساكن إضغط هنا (Information på arabiska)

Vid frågor till Östersundshem: info@ostersundshem.se eller ring 063-14 04 00
Vid frågor till Rikshem: info.ostersund@rikshem.se