Nyheter

Visa senaste nyheterna

Senaste nyheterna

2017-09-20

Östersundshem får kommunens miljöpris

”Östersundshem går före och visar vägen i branschen”, det är en del av motiveringen till varför Östersundshem får miljöpriset 2017. Miljöpriset delas ut årligen, för att belöna och uppmuntra insatser som främjar en hållbar utveckling i Östersunds kommun. Under onsdagen delades årets pris ut i samband med klimatseminariet ”Fossilfritt Jämtland”. Östersundshems vd Daniel Kindberg fanns [...]

2017-09-15

Tänk på att säga upp din studentbostad i tid

Läser du sista terminen? Då är det dags att börja tänka på att säga upp din studentlägenhet. Planerar du att flytta ut vid årsskiftet måste din skriftliga uppsägning kommit in senast sista september. Uppsägningstiden är tre kalendermånader, och innebär vanligtvis att du måste lämna din uppsägning senast den sista i månaden för att inte bli [...]

2017-09-03

Tolk på arabiska och tigrinja i september

Om du mellan den 4 och 29 september behöver hjälp med tolkning på arabiska eller tigrinja finns tolk på plats i vår butik på tisdagar och torsdagar. Vi hjälper dig med tolkning gällande hyresfrågor, söka bostad eller andra ärenden som rör ditt boende. Du behöver inte boka tid utan det är bara att komma förbi, [...]

2017-08-31

Halva priset på skridskoskola med Klubb Ö

Den 5 september börjar höstens skridskoskola med IF Castor konståkning. Hyresgäster hos Östersundshem har 50 procent rabatt på terminsavgiften. Skridskoskolan är på tisdagar mellan klockan 18.00-18.45 i B-hallen i Östersund Arena, och du får träna skridskoåkning och skridskoteknik. Den ordinarie avgiften är 900 kronor men med Klubb Ö-kortet betalar du 450 kronor. Det tillkommer en [...]

2017-08-25

Gratis fotbollslördag för unga 10-15 år

I september bjuder vi tillsammans ÖDFF in till gratis fotboll för ungdomar. Alla killar och tjejer mellan 10 och 15 år är välkomna, du behöver inte ha spelat fotboll tidigare utan tanken är att umgås och ha roligt tillsammans. Aktiviteten är en del av vårt samarbete med ÖDFF. Totalt blir det fyra tillfällen, varav de [...]

2017-08-24

Extraöppet för studentinflyttning – 2 sept

Ska du flytta in en av våra studentlägenheter? Den 2 september har vi extraöppet för att underlätta för dig som inte kan besöka oss under våra ordinarie öppettider. Mellan 14.00-17.00 lördag 2 september kan du som fått en studentbostad hos oss komma till vår Bobutik på Rådhusgatan 29 och hämta nycklar. Våra ordinarie öppettider är [...]

2017-08-23

Visning av hus 2 på Tallåsen

Onsdag 30 augusti kl 18-20 visar vi översta våningen i hus 2 på Tallåsen. Visningen är ett perfekt tillfälle för dig som ska flytta till Tallåsen att få en uppfattning om rumstorlek och den finfina utsikten. Självklart är alla andra intresserade också välkomna. Ingen föranmälan behövs. Adressen är Bandvagnsgränd 4. Entré sker från ovansidan via [...]

2017-08-23

Grönt i Studentkårens mätning! Alla studenter får bostad i Östersund

Östersund är rankad som grön i årets mätning av studentboenden från Sveriges förenade studentkårer. Det innebär att studenter i Östersund fått ett tryggt boende inom en månad. (Östersundshem förmedlar alla studentboenden i staden.) Här kan du läsa hela rapporten

2017-08-22

Information om studentbostäder

Nu har alla som sökte studentbostad innan tiden för bostadsgarantin löpte ut blivit erbjudna boende. Det innebär att vi återigen publicerar lediga studentbostäder på Studenttorget. Här hittar du Studenttorget, nu gäller först till kvarn. Finns inga studentbostäder på sidan innebär det att vi inte har några lediga just nu. Men håll gärna utkik, lediga bostäder [...]

2017-08-15

Rabatt på höstens aktiviteter med Klubb Ö

Konståkning, gymnastik, musiklektioner, träning och simning är några av sakerna som du som hyresgäst har rabatt på med Klubb Ö. Nu drar snart höstens aktiviteter igång. För barn som bor hos oss erbjuder vi rabatt på bland annat simskola, gymnastik, cirkus och konståkning. Funderar du på att skaffa gymkort har du gratis inskrivningsavgift och på [...]

2016-02-10

Östersundshem säljer delar av fastighetsbeståndet

Karta över vilka fastigheter som kommer att avyttras

Östersundshems styrelse har beslutat att sälja vissa delar av fastighetsbeståndet. Det gäller delar av Torvalla, fastigheter på Körfältet, i Odensala samt Odenslund, sammanlagt 1698 lägenheter. Försäljningen är planerad för att på ett stabilt och ekonomiskt sätt kunna möta de höga kraven på nyproduktion. Det slutgiltiga och avgörande beslutet om försäljning sker i Kommunfullmäktige, den 17/3 2016.

Köpare är Rikshem, en av Sveriges största privata fastighetsägare – vilka ägs av AMF Pension och Fjärde AP-fonden. Rikshems affärsidé är att förvalta hyresrätter, och deras vision är att vara den nationella allmännyttan.
Du som berörs av bytet kommer att få mer information per post. Om kommunfullmäktige beslutar att försäljningen ska ske, kommer i stort sett allt att fungera som tidigare för dig som hyresgäst. Du behåller ditt hyreskontrakt, men vänder dig till Rikshems lokalkontor i Östersund med frågor och felanmälningar från och med den 1/7 2016.

Här är alla fastigheter som ingår i försäljningen:

 1. Östersund Bakelsen 1 (Blåhammarvägen 78-160)
 2. Östersund Bakplåten 1-2 (Timmervägen 1-77)
 3. Östersund Körfältet (Samtliga fastigheter: Stabsgränd, Divisionsgränd, Batterigränd, Trossgränd)
 4. Östersund Degskrapan 2 (Stubbvägen 1-5)
 5. Östersund Elritsan 4, 5, 6 (Rådhusgatan 85-91)
 6. Östersund Flossamattan 1 (Skogsbruksvägen 85-93, 97-123, 127)
 7. Östersund Frigg 10 (Skolgatan 76, Repslagarstigen 23)
 8. Östersund Harren 2 & 3 (Brunflovägen 22, 24-26 A-B)
 9. Östersund Lussekatten 1 (Blåhammarvägen 2-76)
 10. Östersund Majsen 11 (Ringvägen 26-30)
 11. Östersund Mangården 1 (Hemvägen 27-57)
 12. Östersund Medeltiden 1 (Järnåldersvägen 1-15)
 13. Östersund Pionen 13 (Övre Hantverksgatan 23-25, Stuguvägen 20)
 14. Östersund Ryamattan 1 (Stöttingvägen 2-26, Skogsbruksvägen 1-17)
 15. Östersund Symaskinen 1 (Skogsvaktarvägen 2-28, Jägmästarvägen 1-23)
 16. Östersund Trasmattan 1 (Skogsbruksvägen 19-75)
 17. Östersund Tröskan 11 (Odenskogsv 102-106, 112-114, Slåtterv 5-23)
 18. Östersund Vallmon 1 (Ängegatan 10)

Frågor och svar

På denna sida hittar du frågor och svar kring försäljningen »

ሓበሬታ‏ ብዛዕባ ገዛወቲ ዝሽጥናዮ ብ ትግርኛ ኣብዚ ኣለኩም። (Information på tigrinja)

للمعلومات بلغة العربية عن ببيع المساكن إضغط هنا (Information på arabiska)

Vid frågor till Östersundshem: info@ostersundshem.se eller ring 063-14 04 00
Vid frågor till Rikshem: info.ostersund@rikshem.se