Nyheter

Visa senaste nyheterna

Senaste nyheterna

2017-02-24

Konkurrensverket går vidare med Attefallshusen

Med anledning av att Konkurrensverket muntligen har kontaktat vårt juridiska ombud, Foyen Advokatbyrå, med uppgift om att de avser att gå vidare till Förvaltningsrätten gällande direktupphandlingen av Attefallshusen har vi skickat ut följande pressmeddelande. Läs hela pressmeddelandet här.

2017-02-23

Föreläsningar, vinterparkour och afterski – fullspäckat under Nordiska Ungdomsspelen

Prova skidåkning och vinterparkour i Vinterparken eller lyssna på intressanta föreläsare på Storsjöteatern. När Nordiska Ungdomsspelen drar igång i helgen handlar det inte bara om tävlingar i olika skidgrenar utan det bjuds även på aktiviteter som är öppna för alla. Vinterparken är en av de centrala platserna under Nordiska Ungdomsspelen. Det är där spelen invigs [...]

2017-02-21

Klubb Ö-erbjudande under Nordiska Ungdomsspelen

I helgen är det dags för Nordiska Ungdomsspelen i Östersund. Om du ska delta och dessutom är hyresgäst hos oss har du genom Klubb Ö rätt till en gratis måltid. Om du bor i en av Östersundshems bostäder och är deltagare i någon av tävlingarna under Nordiska Ungdomsspelen får du en fri måltid i ICA [...]

2017-02-20

Gratis biofilmer för hyresgäster – 4 mars på Bio Regina

Välkommen in i biomörkret! Lördag den 4 mars bjuder vi tillsammans med Folkets Bio Regina på en gratis biofilmsdag. Under dagen visar vi filmer för både stora och små, och du ser dem helt gratis med Klubb Ö. Den första barn- och familjefilmen börjar klockan 14.00 och den första långfilmen klockan 16.00. De filmer vi [...]

2017-02-20

Halva priset på Rasmus på Luffen

I sommar kan du som hyresgäst se familjeföreställningen Rasmus på Luffen till rabatterat pris. Den 10 augusti är det premiär för Rasmus på Luffen på Jamtlis stora utomhusscen. Det blir ett riktigt familjeäventyr fyllt med sång och musik, och med Klubb Ö betalar du endast 125 kronor per vuxen och 75 kronor per barn till [...]

2017-02-15

Öppen visning av toppvåningen sön 19 feb – en försmak av Tallåsen

Nu visar vi översta våningen i ett av våra hus på Remonthagen. Byggnaden är exakt likadan som det första huset i vårt kommande område på Tallåsen, så kom och få en förhandstitt. Visningen är söndag 19 februari 12.00-14.00 i det tredje huset på Remonthagen. Eftersom fastigheten exteriört och interiört är identisk med det första huset [...]

2017-02-03

Välkommen till Bodagen i Vinterparken!

Lördag 18 februari är det äntligen dags för Bodagen i Vinterparken. Mellan klockan 11.00 och 15.00 bjuder Östersundshem in dig till en dag fylld av roliga aktiviteter och gratis korv och dryck. Det blir en fullspäckad dag för hela familjen, ansiktsmålning och cirkuskonster med Cirkus Kul och Bus, häng och fotbollssnack med ÖFK och tillsammans [...]

2017-01-26

Östersundshem ansöker om bygglov för Attefallshus bakom Jämtkraft Arena

Östersundshem har lämnat in en bygglovsansökan gällande 18+2 Attefallshus på en tomt utmed Tallbacksvägen, bakom Jämtkraft Arena och intilliggande fotbollsplan. (18 bostadshus och två servicehus med tvättstuga.) Bygglovsansökan gäller tillfälligt bygglov om fem år. Det innebär alltså att husen inte kommer att stå permanent på platsen. Målgruppen för Attefallshusen är nyanlända, studenter samt ungdomar 18-25 [...]

2017-01-25

Diskussioner förs om att ändra placeringen av Attefallshus i Lit

Östersunds kommun och Östersundshem för diskussioner om att eventuellt ändra på placeringen av planerade Attefallshus i Lit. Dessutom kommer kommunen att ta markprover på den fastighet där Östersundshem beviljats bygglov. Läs mer om det på kommunens hemsida.

2017-01-24

Nytt Klubb Ö-kort och nytt nummer av Hemma

I helgen har du som hyresgäst fått hem ett nytt nummer av tidningen Hemma och tillsammans med tidningen kom även ditt nya Klubb Ö-kort. Så här ser det nya kortet ut och det gäller för 2017. På baksidan av kortet ska du skriva ditt namn och kundnummer. Det gamla kortet för 2016 ska du klippa [...]

2016-02-10

Östersundshem säljer delar av fastighetsbeståndet

Karta över vilka fastigheter som kommer att avyttras

Östersundshems styrelse har beslutat att sälja vissa delar av fastighetsbeståndet. Det gäller delar av Torvalla, fastigheter på Körfältet, i Odensala samt Odenslund, sammanlagt 1698 lägenheter. Försäljningen är planerad för att på ett stabilt och ekonomiskt sätt kunna möta de höga kraven på nyproduktion. Det slutgiltiga och avgörande beslutet om försäljning sker i Kommunfullmäktige, den 17/3 2016.

Köpare är Rikshem, en av Sveriges största privata fastighetsägare – vilka ägs av AMF Pension och Fjärde AP-fonden. Rikshems affärsidé är att förvalta hyresrätter, och deras vision är att vara den nationella allmännyttan.
Du som berörs av bytet kommer att få mer information per post. Om kommunfullmäktige beslutar att försäljningen ska ske, kommer i stort sett allt att fungera som tidigare för dig som hyresgäst. Du behåller ditt hyreskontrakt, men vänder dig till Rikshems lokalkontor i Östersund med frågor och felanmälningar från och med den 1/7 2016.

Här är alla fastigheter som ingår i försäljningen:

 1. Östersund Bakelsen 1 (Blåhammarvägen 78-160)
 2. Östersund Bakplåten 1-2 (Timmervägen 1-77)
 3. Östersund Körfältet (Samtliga fastigheter: Stabsgränd, Divisionsgränd, Batterigränd, Trossgränd)
 4. Östersund Degskrapan 2 (Stubbvägen 1-5)
 5. Östersund Elritsan 4, 5, 6 (Rådhusgatan 85-91)
 6. Östersund Flossamattan 1 (Skogsbruksvägen 85-93, 97-123, 127)
 7. Östersund Frigg 10 (Skolgatan 76, Repslagarstigen 23)
 8. Östersund Harren 2 & 3 (Brunflovägen 22, 24-26 A-B)
 9. Östersund Lussekatten 1 (Blåhammarvägen 2-76)
 10. Östersund Majsen 11 (Ringvägen 26-30)
 11. Östersund Mangården 1 (Hemvägen 27-57)
 12. Östersund Medeltiden 1 (Järnåldersvägen 1-15)
 13. Östersund Pionen 13 (Övre Hantverksgatan 23-25, Stuguvägen 20)
 14. Östersund Ryamattan 1 (Stöttingvägen 2-26, Skogsbruksvägen 1-17)
 15. Östersund Symaskinen 1 (Skogsvaktarvägen 2-28, Jägmästarvägen 1-23)
 16. Östersund Trasmattan 1 (Skogsbruksvägen 19-75)
 17. Östersund Tröskan 11 (Odenskogsv 102-106, 112-114, Slåtterv 5-23)
 18. Östersund Vallmon 1 (Ängegatan 10)

Frågor och svar

På denna sida hittar du frågor och svar kring försäljningen »

ሓበሬታ‏ ብዛዕባ ገዛወቲ ዝሽጥናዮ ብ ትግርኛ ኣብዚ ኣለኩም። (Information på tigrinja)

للمعلومات بلغة العربية عن ببيع المساكن إضغط هنا (Information på arabiska)

Vid frågor till Östersundshem: info@ostersundshem.se eller ring 063-14 04 00
Vid frågor till Rikshem: info.ostersund@rikshem.se