Nyheter

Visa senaste nyheterna

Senaste nyheterna

2016-12-06

Hyresgäster ser ÖFK till bättre priser

Som hyresgäst hos Östersundshem ser du ÖFK:s hemmamatcher i Allsvenskan till rabatterade priser. Ta med dig ditt Klubb Ö-kort för rabatt på säsongskort och biljetter i ÖFK-shopen. Nu är det klart med rabatter för hyresgäster på ÖFK:s hemmamatcher i Allsvenskan nästa säsong. ÖFK har släppt sina säsongskort för 2017 och som hyresgäst har du 35 [...]

2016-12-01

Nytt bevakningsbolag för upplåsning och störningsjour

Vi har bytt bevakningsbolag till PD-bevakning och från och med nu kommer de att ha hand om upplåsning och störningsjour för hyresgäster. Om du låst dig ute och behöver hjälp med att låsa upp din bostad ska du ringa PD-bevakning på 063-12 85 65, de svarar dygnet runt. Vid upplåsning ska du kunna visa legitimation [...]

2016-11-17

Nu inleds hyresförhandlingar för 2017

Östersundshem kan under 2016 konstatera att kostnaderna för såväl renhållning som vatten ökat markant. Dessutom finns brister i underhåll av många fastigheter. Därför lägger vi ett något högre bud i hyresgästförhandlingarna inför 2017, jämfört med i fjol. – Vi planerar att spendera minst 30 miljoner på underhåll nästa år – det rör åtgärder som länge [...]

2016-11-16

Dörrknackande försäljare i våra områden

Återigen får vi in rapporter om att dörrknackare är ute i våra områden och försöker sälja brandsäkerhetsprodukter. Vi har inget avtal med någon dörrknackande försäljare, och du behöver inte köpa någonting av vad de säljer. Vi har inga samarbeten av denna typ. Om Östersundshem någon gång behöver komma i kontakt med dig, eller om vi [...]

2016-11-15

Julkonsert med Rock- och Popkören

Kom i julstämning med julkonsert på Gamla Teatern. Den 6 december klockan 19.00 bjuder Rock- och Popkören 65+ in till konsert. Kören leds av Roger Rådström med husband och årets gästartist är Kingen. Bor du hos Östersundshem har du rabatt med ditt Klubb Ö-kort och betalar 100 kronor per biljett (Ordinarie pris 180 kronor). Barn [...]

2016-11-14

Östersundshem laddar för framtiden

Östersundshem gör Sveriges största satsning på elbilsladdning för hyresgäster. Laddstationerna finansieras med hjälp av pengar från det statliga stödet Klimatklivet och gör det möjligt för fler hyresgäster att ha en egen elbil. Laddsatsningen har väckt stort intresse runt om i Sverige och i fredags besökte klimat- och vice statsminister Isabella Lövin Remonthagen. – Vi är [...]

2016-11-10

Nu byter Camp Södergren namn till Camp Björnvaktaren

Nu har vårt område med bostäder ovanför Skidstadion officiellt bytt namn till Camp Björnvaktaren. I området som tidigare gick under namnet Camp Södergren finns 18 lägenheter och den så kallade ÖSK-stugan som bland annat innehåller konferenslokaler. Det kommer inte bara vara namnet som är nytt, under nästa år kommer ÖSK-stugan och lägenheterna även att genomgå [...]

2016-11-09

Första hyresgästerna flyttar in i Attefallshusen i Valla

Nu börjar Attefallshusen i Valla vara klara för inflyttning, redan nästa vecka flyttar de första hyresgästerna in. I området som ligger på Videvägen i Valla finns det åtta stycken tillfälliga bostäder som ska bli hem för nyanlända och studenter. Här kan du läsa mer om Attefallshusen. 

2016-11-01

Prova på-dagen – 13 nov på Östersund Arena

Den omtyckta Prova på-dagen är på gång igen! Söndag 13 november kl 10-14 är alla barn och unga välkomna till Östersund Arena för en rolig prova på-dag tillsammans med en mängd lokala idrottsföreningar. Här kan du välja att testa en eller flera sporter, helt gratis och utan förbindelse. Ingen föranmälan krävs, men deltagare i gymnastik [...]

2016-11-01

Nytt nummer av Hemma, ute nu

Nu har det senaste numret av Hemma delats ut till våra hyresgäster. Vill du ladda ned och läsa tidningen, kan du göra det här.

2016-02-10

Östersundshem säljer delar av fastighetsbeståndet

Karta över vilka fastigheter som kommer att avyttras

Östersundshems styrelse har beslutat att sälja vissa delar av fastighetsbeståndet. Det gäller delar av Torvalla, fastigheter på Körfältet, i Odensala samt Odenslund, sammanlagt 1698 lägenheter. Försäljningen är planerad för att på ett stabilt och ekonomiskt sätt kunna möta de höga kraven på nyproduktion. Det slutgiltiga och avgörande beslutet om försäljning sker i Kommunfullmäktige, den 17/3 2016.

Köpare är Rikshem, en av Sveriges största privata fastighetsägare – vilka ägs av AMF Pension och Fjärde AP-fonden. Rikshems affärsidé är att förvalta hyresrätter, och deras vision är att vara den nationella allmännyttan.
Du som berörs av bytet kommer att få mer information per post. Om kommunfullmäktige beslutar att försäljningen ska ske, kommer i stort sett allt att fungera som tidigare för dig som hyresgäst. Du behåller ditt hyreskontrakt, men vänder dig till Rikshems lokalkontor i Östersund med frågor och felanmälningar från och med den 1/7 2016.

Här är alla fastigheter som ingår i försäljningen:

 1. Östersund Bakelsen 1 (Blåhammarvägen 78-160)
 2. Östersund Bakplåten 1-2 (Timmervägen 1-77)
 3. Östersund Körfältet (Samtliga fastigheter: Stabsgränd, Divisionsgränd, Batterigränd, Trossgränd)
 4. Östersund Degskrapan 2 (Stubbvägen 1-5)
 5. Östersund Elritsan 4, 5, 6 (Rådhusgatan 85-91)
 6. Östersund Flossamattan 1 (Skogsbruksvägen 85-93, 97-123, 127)
 7. Östersund Frigg 10 (Skolgatan 76, Repslagarstigen 23)
 8. Östersund Harren 2 & 3 (Brunflovägen 22, 24-26 A-B)
 9. Östersund Lussekatten 1 (Blåhammarvägen 2-76)
 10. Östersund Majsen 11 (Ringvägen 26-30)
 11. Östersund Mangården 1 (Hemvägen 27-57)
 12. Östersund Medeltiden 1 (Järnåldersvägen 1-15)
 13. Östersund Pionen 13 (Övre Hantverksgatan 23-25, Stuguvägen 20)
 14. Östersund Ryamattan 1 (Stöttingvägen 2-26, Skogsbruksvägen 1-17)
 15. Östersund Symaskinen 1 (Skogsvaktarvägen 2-28, Jägmästarvägen 1-23)
 16. Östersund Trasmattan 1 (Skogsbruksvägen 19-75)
 17. Östersund Tröskan 11 (Odenskogsv 102-106, 112-114, Slåtterv 5-23)
 18. Östersund Vallmon 1 (Ängegatan 10)

Frågor och svar

På denna sida hittar du frågor och svar kring försäljningen »

ሓበሬታ‏ ብዛዕባ ገዛወቲ ዝሽጥናዮ ብ ትግርኛ ኣብዚ ኣለኩም። (Information på tigrinja)

للمعلومات بلغة العربية عن ببيع المساكن إضغط هنا (Information på arabiska)

Vid frågor till Östersundshem: info@ostersundshem.se eller ring 063-14 04 00
Vid frågor till Rikshem: info.ostersund@rikshem.se